Поділитись:

Ніякого цькування: інформація про булінг у луцькій школі не підтвердилася

П'ятниця, 18 жовтня 2019, 11:45
Ніякого цькування: інформація про булінг у луцькій школі не підтвердилася

Інформація про булінг в одній із луцьких шкіл не підтвердилася. 

Про це інформує поліція Волині. 

Нагадаємо: в соціальних мережах та місцевих інтернет-виданнях було оприлюднено інформацію про те, що в одній із загальноосвітніх шкіл Луцька вчителі та батьки однокласників цькують учня, бо його матір відмовилася здавати гроші в батьківській комітет. Відомості за цим фактом поліція внесла до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Однак інформація про булінг не підтвердилася,. 

До навчального закладу прибули співробітники ювенальної превенції Луцького міського відділу. Бесіда проходила у присутності педагогів та представників батьківського комітету. У результаті перевірки інформація щодо булінгу в школі не підвердилася. Матір учня з офіційною заявою до поліції не зверталася, натомість звернулася із проханням до правоохоронців припинити перевірку щодо інформації, розміщеної нею у соціальній мережі.

Метаріали будуть розглянуті у відповідності до Закону України «Про звернення громадян» та списані у справу.

Нагадаємо: відповідальність за цькування, тобто діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого, визначена у ст. 173-4 Кодексу України про адміністративну відповідальність. Зокрема, вона передбачає покарання у вигляді штрафів від 850грн до 3,4 тис. грн, або громадських чи виправних робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів