Поділитись:

Назвали найбільш безпечний браузер

Понеділок, 21 жовтня 2019, 21:02
Назвали найбільш безпечний браузер

Німецьке федеральне управління з інформаційної безпеки (BSI) протестувало чотири основних браузера на їхню безпечність для користувачів – Mozilla Firefox 68 (гілка ESR), Google Chrome 76, Microsoft Internet Explorer 11 та Microsoft Edge 44. Такі популярні браузери як Safari, Brave, Opera та Vivaldi залишилися за межами тестування.

Про це пише TechToday.

До браузерів висували такі вимоги: підтримка TLS, наявність списку довірених сертифікатів, верифікація завантажуваних сертифікатів, іконки, що повідомляють про безпечність поточного підключення, підтримка HTTP Strict Transport Security (HSTS), автоматичні і перевірені оновлення, зберігання паролей в зашифрованому вигляді, можливість видалення паролів, можливість блокування cookies і видалення історії відвідання сторінок тощо. Загалом браузери перевіряли на 21 параметр.

За результатами, лише Firefox відповідає всім висунутим вимогам. У Chrome, Internet Explorer та Edge експерти не знайшли підтримки механізму майстер-пароля. У них також була відсутня організаційна прозорість, а у Explorer ще не було вбудованого механізму оновлення.

Висунуті BSI критерії використовують, щоб рекомендувати держустановам і організаціям приватного сектора найбільш безпечні браузери. Вони враховують сучасні заходи безпеки та технології, включаючи к HSTS, SRI, CSP 2.0, обробку телеметрії, поліпшені механізми обробки сертифікатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів