Поділитись:

Болгарія буде будувати газопровід, який йтиме в обхід України

Вівторок, 22 жовтня 2019, 04:41

У Болгарії почали будівництво другої гілки російського трубопроводу «Турецький потік», яким російський газ планують доставляти до Європи в обхід України.

Про це повідомив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров під час пресконференції у Москві, пише УНІАН.

«Наші болгарські колеги поінформували про початок будівництва інфраструктури для транспортування газу по другій гілці «Турецького потоку», і, як повідомила пані міністр, відповідна церемонія з участю прем'єрміністра Болгарії, посла РФ в Болгарії відбулася буквально сьогодні», – повідомив Лавров.

За його словами, завершити будівництво другої гілки «Турецького потоку» планують до кінця 2020 року.

Напередодні повідомлялось, що Росія почала заповнювати газом першу гілку «Турецького потоку». Зазначимо, що перша гілка цього трубопроводу має постачати газ до Туреччини, однак друга гілка – до Південної Європи, що становить загрозу стабільності транзиту газу через Україну. Нагадаємо, що газовий транзит щороку приносить державі близько 3 мільярдів доларів.

Довідково:

"Турецький потік" – газопровід протяжністю близько 1 тис. км, який проходить по дну Чорного моря з Краснодарського краю до Туреччини. Його перша нитка, будівництво якої завершилось у квітні 2018 року, призначена для турецького ринку, друга –для поставок країнам Південної і Південно-Східної Європи. Потужність кожної гілки становитиме 15,75 млрд куб. м газу на рік.

Державний газовий оператор Болгарії підписав контракт на 1,1 млрд євро (1,2 млрд доларів) з групою із Саудівської Аравії на будівництво газопроводу, по якому російський газ транспортуватиметься в Європу в обхід України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів