Поділитись:

#KyivNotKiev: міжнародна авіація затвердила нове написання Києва (фото)

Вівторок, 22 жовтня 2019, 01:37

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) змінила написання української столиці з російської версії Kiev на українську – Kyiv.  Це означає, що практично всі аеропорти та авіакомпанії світу невдовзі також мають почати використовувати саме таке написання назви столиці України.

Про перехід IATA на використання слова Kyiv напередодні повідомило Міністерство закордонних справ України, пише ВВС.

"Вдячні IATA за ухвалення рішення щодо написання коректної назви української столиці як "Kyiv" - це важливий крок в рамках CorrectUA, що поклав край використанню "Kiev" в міжнародній практиці!", – повідомили в МЗС.

Аеропорт Копенгагена у Данії використовує обидва варіанти написання міста Київ

"Якщо IATA почала використовувати назву Kyiv, то, скоріше за все, всі перейдуть на таке написання Києва. Або будуть робити так, як у Франкфурті – писати одразу в кількох транскрипціях", – розповів Олександр Ланецький, директор консалтингової компанії Friendly Avia Support

Проте він не вважає такий крок надто корисним і вказує, що іноземні пасажири іноді вбивають назву Kyiv на сайті якоїсь авіакомпанії і не знаходить такого міста.

Експерт вважає, що українські чиновники могли направити енергію та ресурси на більш пріоритетні речі, ніж змінювати Kiev на Kyiv.

Раніше ІА "Конкурент" повідомляло, що в Луцьку на таблицях, де вказані напрямки руху автобусів назва столиці України вказана не як "Kyiv", а як "Kuiw". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: #KyivNotKiev: аеропорт Праги почав правильно писати назву столиці України

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів