Поділитись:

Ноутбуки з вами розмовлятимуть, – гендиректор Lenovo Україна розповів лучанам таємниці та дав прогнози (фото)

Середа, 23 жовтня 2019, 08:05

Луцьк вперше відвідав гендиректор Lenovo Україна Тарас Джамалов, який розповів про швидкий розвиток технологій та їх вплив на життя.

Зустріч відбулася у РЦ «Промінь» 22 жовтня в рамках освітнього проєкту «Школа свідомого громадянина». Цю ініціативу реалізовує Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є бізнесмен та політик Андрій Покровський.

Відкрита розмова зібрала чимало студентів, підприємців та людей, які цікавляться новітніми технологіями.

Співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер зауважив, що команда завжди запрошує на «Школу свідомого громадянина» відомих та досвідчених людей.

«Ось сьогодні до нас завітав Тарас Джамалов. Компанія Lenovo продає свою продукцію у понад 170 країнах світу, тому – це показник. Якщо цей менеджер є керівником компанії в Україні, то це оцінка того, що він фахівець, професіонал і що він може дати корисні поради для лучан. Хочу закцентувати, що ця лекція абсолютно безкоштовна, а в світі за подібні лекції люди беруть гроші. В нашому випадку – це благодійний проект. Мета нашого Руху – це  розвиток Луцька, а такі зустрічі, на наше переконання, допоможуть лучанам розвитися і розвивати рідне місто», – зауважив співзасновник Громадянського Руху.

Співкоординаторка проєкту Христина Назар додала, що тема заходу та спікер дуже актуальні у нинішніх реаліях.

«Технології розвиваються, вони біжать швидше нас і для того, щоби встигати гармонійно поєднувати своє життя з цими всіма нововведеннями, потрібно бути в курсі. Я думаю, що це буде цікаво і для студентів, і для людей, які пов'язані з технологіями, які працюють в цих сферах, які, можливо, продають чи вигадують нові програми», – поділилася співкоординаторка.

Опісля того, як у залі всі місця були зайняті, а охочі послухати спікера розмістилися навіть на сходах, Тарас Джамалов почав відповідати на запитання із відкритого інтерв’ю, які ставила модератора заходу Галина Падалко.

Так, відповідаючи на запитання, чи є Україна країною можливостей, гендиректор озвучив дві точки зору.

«Чи є Україна країною можливостей – і так, і ні. Якщо беремо окремі спеціальності, то для деяких, таки не є країною можливостей. До прикладу, якщо ви хочете зробити кар’єру професійного бодібілдера, то в Україні – це не найкращий варіант. Але з іншого боку Україна – це країна можливостей, адже найбільші успіхи робляться під час криз та змін. В Україні достатньо і того, і того. Це найбільш правильне місце, аби робити блискавичну кар’єру та швидкозростаючий бізнес», – пояснив Тарас Джамалов.

Також модераторка поцікавилася, що цікавого чекати в індустрії лептопів найближчим часом.

«Найбільш радикальні зміни, ви ж розумієте, що я не можу озвучувати всі таємниці, але невдовзі всі ноутбуки будуть цілодобово увімкненими. Всі інші розробки будуть направлені на те, щоб він працював повний робочий день. І інший напрямок – з ноутбуком можна буде спілкуватися. Тобто ноутбуку, який лежить у вас на столі, можна сказати, що йому зробити: замовити піцу, внести щось у календар. Це не буде алгоритм, який розпізнаватиме слова, а повноцінний співбесідник, нейросітка, яка розумітиме про що говорити», – привідкрив завісу гендиректор Lenovo Україна.

Окрім цього він розповів про те, що охочим працювати в міжнародній компанії, обов’язково треба володіти англійською мовою. Адже професійну літературу часто не перекладають, або перекладають через тривалий проміжок часу.

Також зацікавив луцьку публіку цікавими проектами Lenovo – смарт-кросівками та футболкою, які дають підказки щодо стану здоров’я власників девайсів.

Гендиректор Lenovo Україна також поділився своїми корисними звичками, які допомагають йому бути успішним:

  1. Прокидатися щодня у один час;
  2. Читати книги (зокрема науково-популярну літературу);
  3. Займатися спортом;
  4. Не дивитися телевізор і рекомендовані відео в YouTube.

Окрім цього Тарас Джамалов відповів на запитання із залу. А за найцікавіші подарував лучанам комп’ютерні аксесуари від компанії.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів