Поділитись:

Зекономлене, як зароблене: Дубівська ОТГ похвалилася енергоощадністю (фото)

Середа, 23 жовтня 2019, 08:32

У Дубівській громаді, що на Ковельщині, велику увагу приділяють заходам із енергоощадності. Як кажуть у народі «зекономлене, як зароблене».

Термомодернізація приміщень комунальних установ в ОТГ дає значну економію енергоносіїв, що в кінцевому результаті вивільняє гроші, які витрачають на вирішення інших нагальних проблем громади, – повідомляє Волинське регіональне відділення Асоціації міст України. 

«Звісно, окупність термосанації приміщень сягає декількох років. Але ці заходи дають змогу не тільки економити, а й продовжити строк експлуатації будівель. Утепливши стіни мінватою, закриваємо їх від атмосферних впливів, виводимо точку роси за межі капітальних конструкцій, а це сприяє продовженню експлуатації приміщень. Витрачаючи кошти на утеплення, часто очікуємо. звісно, економії, але основна ціль енергоощадності – створення комфортних умов при менших затратах. Так в одних випадках ми отримуємо економію, в інших комфортні умови, а іноді і одне та інше», – пише у своєму пості на фейсбуці очільник Дубівської ОТГ Роман Троцюк.

Із його слів, одним із важливих об’єктів щодо енергозбереження у 2019 році в громаді визначили спортивний зал школи села Облапи. Адже введена у 2017-му система енергомоніторингу показала, що температурний режим у спортзалі протягом зими не витримував жодної критики. У прищенні, збудованому господарським способом, температура постійно була не вища ніж +10 за Цельсієм.

Тож протягом 2018 року зробили проєкт на виконання робіт. Завдяки побудові в Дубівській громаді спроможної освітньої мережі отримали в 2019-му три мільйони гривень залишків освітньої субвенції. Цей ресурс і допоміг реалізувати проект із темомодернізації спортзалу школи села Облапи. Вартість робіт склала мільйон 632 тисячі гривень. Роботи завершені й тут із нетерпінням чекають опалювального сезону, щоб побачити результат.

А у планах, як розповів Дубівський сільський голова, внутрішні вбиральні у двох корпусах школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів