Поділитись:

У Луцьку директорка "Освіти" просить вирішити долю книгарні

Середа, 23 жовтня 2019, 09:10

"Освітня" комісія облрали розглянула питання про фінансово-господарську діяльність КП "Освіта".

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної ради. 

Директорка книжкового магазину Оксана Грінченко пояснила, що сьогодні підприємству важко через високі комунальні тарифи та непросте конкуретне середовище. Але, з її слів, основна проблема – приміщення.

Нагадаємо: "Освіта" – підприємство обласної комунальної власності, однак будівля, в якій наразі розміщений магазин, належить до комунальної власності міста Луцька. Муніципальна влада декларує наміри про продаж цього приміщення, втім на ці дії є заборона Господарського суду.

Між тим, зі слів Оксани Грінченко, міська рада не бажає укладати з книгарнею договору оренди на пільгових умовах, а комерційний тариф магазину сплачувати не під силу. Керівництву магазину пропонували змінити локацію та переселити книгарню в інше приміщення, яке належить до обласної комунальної власності, але, зі слів Оксани Грінченко, прийнятного варіанту допоки немає. Вона пропонує депутатам остаточно визначитися з долею підприємства.

Майнова комісія вкотре пропонує керівництву обласної ради провести перемовини з Луцької міськрадою та знайти компромісне рішення.

Нагадаємо: у серпні 2018 року Луцька міська рада ухвалила рішення про приватизацію цього приміщення шляхом продажу на аукціоні. Прокуратура оскаржила у суді це рішення. Господарський суд Волинської області назвав рішення міськради незаконним, оскільки на час його ухвалення книгарня "Освіта" мала договір оренди приміщення. Крім того, в Україні діє мораторій на виселення книгарень.

Луцька міська рада подала апеляцію на це судове рішення. Засідання відбулося 21 травня і апеляційний суд відмовив у розгляді.

Книгарня "Освіта" перебувала у приміщенні на проспекті Волі із 1959 року.

До слова, приміщення сусідньої книгарні «Планета» уже продали на аукціоні за 6,4 мільйони гривень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів