Поділитись:

Палять, попри штрафи: у Луцьку покарали чергових паліїв сухого листя (фото)

Четвер, 24 жовтня 2019, 04:28
Палять, попри штрафи: у Луцьку покарали чергових паліїв сухого листя (фото)

З настанням осені стартує і сезон спалювання листя. Однак такий вид утилізації вкрай небезпечний як для здоров’я людини, так і для довкілля. Утім “паліїв” не зупиняють навіть штрафи (від 340 до 1360 грн), – йдеться на сторінці департаменту муніципальної варти міста Луцька у Facebook.

Три адміністративних протоколи було складено інспекторами відділу "Група швидкого реагування" в складі групи автоГШР по вул. Спортивна, 5, Лисенка, 2 та Потебні, 31. Порушникам було роз'яснено, що розводити багаття на території нашого міста заборонено. Такі дії трактуються, як порушення Правил благоустрою міста Луцька.

Департамент муніципальної варти закликає громадян бути свідомими та утриматися від самовільного спалювання рослинності, адже листя, яке тліє, неабияк забруднює довкілля. Родючість ґрунту знижується, гинуть комахи, а окрім них плазуни та дрібні гризуни. Страждають і птахи. Також горять і рослини, якими харчуються ці тварини. Тобто спалення трави руйнує цілі екосистеми.

Утім, цього можна уникнути. Суху рослинність можна компостувати або ж повідомити у “Луцькспецкомунтранс”, і її заберуть. 

Шановні лучанин та гості міста, в разі виявлення порушень Правил благоустрою міста Луцька, просимо негайно повідомляти на гарячу лінію відділу «ГШР» департаменту муніципальної варти за телефоном: 0670000679 або ж надсилати інформацію на Viber, WhatsApp, Telegram.

Палять, попри штрафи: у Луцьку покарали чергових паліїв сухого листя (фото)Палять, попри штрафи: у Луцьку покарали чергових паліїв сухого листя (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку спіймали "на гарячому" паліїв сухого листя (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів