Поділитись:

Необережність і невиконання інструкцій: причини травм на підприємствах Волині

Четвер, 24 жовтня 2019, 19:30

За дев’ять місяців 2019 року роботодавцями подано 69 повідомлень про нещасний випадок до Луцького міського відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області.

Із них: три нещасні випадки із смертельним наслідком, п'ять групових нещасні випадків, сім нещасних випадків смерті на підприємстві, 75 працівників отримали травми внаслідок нещасних випадків. За результатами розслідування нещасних випадків 16 не пов’язані з виробництвом, на дев'яти працівників акти не складені, оскільки триває розслідування нещасного випадку, – повідомляє Луцьке міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області. 

За аналогічний період 2018 року роботодавцями подано 66 повідомлень про нещасний випадок до Луцького міського відділення, з них шість нещасних випадків із смертельним наслідком, два групові нещасні випадки, один нещасний випадок смерті на підприємстві, 68 працівників отримали травми внаслідок нещасного випадку, за результатами розслідування нещасних випадків 14 не пов’язані з виробництвом.

Основні причини нещасних випадків: невиконання вимог інструкцій з охорони праці – 18; особиста необережність потерпілого – 13; невиконання посадових обов’язків – 6; травмування (смерть) внаслідок протиправних дій інших осіб – 5; порушення вимог безпеки під час експлуатації транспорту загального користування (автомобільного, водного, залізничного, повітряного) – 5.

Перебування в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння працівника – три випадки у 2019 році та 2018 році.

Вид події, який призвів до настання нещасного випадку: падіння потерпілого під час пересування – 12, падіння потерпілого з висоти та дорожньо-транспортна пригода на дорогах (шляхах) загального користування – 7; дія руxомих і таких, що обертаються, деталей обладнання, машин і механізмів – 5.

Найбільш травмонебезпечні галузі економіки: виготовлення виробів з деревини, паперу та поліграфічна діяльність – 9; будівництво – 7; охорона здоров’я – 6; транспорт, складське господарство, поштова та кур'єрська діяльність – 5; виробництво машин і устаткування – 4.

Устаткування, машини, механізми, транспортні засоби, експлуатація яких призвела до нещасного випадку: автомобілі – 8; устаткування целюлозно – паперове - 3.

За несвоєчасне повідомлення про нещасний випадок трьох роботодавців притягнуто до адміністративної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів