Поділитись:

У Волиньраді проголосували проти капітуляції за «формулою Штайнмаєра»

Четвер, 24 жовтня 2019, 12:12

Волинська обласна рада ухвалила звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України щодо недопущення капітуляції України за «формулою Штайнмаєра».

Відповідне рішення ухвалили у четвер, 24 жовтня, під час сесійного засідання.

Подаємо текст звернення без змін:

«Ми, депутати Волинської обласної ради, висловлюємо категоричну незгоду зі спробами центральної влади зреалізувати згубну для Української держави так звану «формулу Штайнмаєра», якою, відповідно до «Мінських угод», вводиться особливий статус Донбасу. Національно-патріотична громадськість України та Волинського краю сприймає це як однозначну капітуляцію. Адже, згідно з ухваленим 16 вересня 2014 року Законом України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей»:

  1. Московським окупантам та їхнім посібникам терористам гарантується амністія (ст. 3);
  2. Узаконюється режим «сприяння» для російської мови і фактичного знищення української мови (ст. 4);
  3. Надається імунітет депутатам, «обраним» під контролем терористів (ч. 2 ст. 5);
  4. Терористи призначатимуть керівників органів прокуратури і судів, а самі стануть «народною міліцією», підпорядкованою виключно місцевій владі, яку доволі ймовірно буде обрано з числа колишніх ватажків загонів бойовиків (ч. 3 ст. 5, ст. 9);
  5. Україна має забезпечити прямі зовнішні відносини окремих районів Донбасу з регіонами Росії, чи, по суті, визнається сам факт відсутності фактичного кордону з Росією (ст. 8);
  6. У Державному бюджеті України щороку передбачаються захищені видатки на державну підтримку соціально-економічного розвитку ОРДЛО, обсяг яких не може змінюватися при здійсненні скорочення затверджених бюджетних призначень.

Введення в дію закону про особливий статус Донбасу – однозначний сигнал усім промосковським силам в інших областях України, що зброєю можна домогтися для себе «особливого статусу» та диктувати Україні свою волю. Це однозначний сигнал світу, що про долю України треба говорити з Москвою, а не з Києвом. Це прямий шлях до остаточної дезінтеграції України, продовження війни на цілі покоління з метою знищення Української держави. Констатуємо, що це вже не перші спроби центральної влади добровільно накинути на Україну зашморг капітуляції.

Так було 16 вересня 2014 року, коли парламент із брутальними порушеннями ухвалював Закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Так було 31 серпня 2015 року, коли Верховна Рада голосувала за включення до Конституції України положення про особливий статус Донбасу. Вважаємо, що погоджена владою «формула Штанмайєера» – імовірний пролог цілковитої української капітуляції. Далі буде зустріч у так званому «Нормандському форматі». Вона має всі шанси стати аналогом Мюнхенської змови ХХІ століття. Після цього Україну чекає повернення в орбіту «руского міра» та поступовий демонтаж Української державності, а Російську Федерацію – скасування санкцій.

Враховуючи викладене, вимагаємо від Президента України, Верховної Ради України:

  1. Розірвати дипломатичні відносини, а також усі міжнародні договори з Російською Федерацією та не відновлювати їх до повної деокупації Московією всіх українських територій.
  2. Добиватися реальних кроків на підтримку України від держав, які декларували безпеку та недоторканність кордонів України в обмін на відмову від ядерної зброї. Укласти двосторонні угоди зі США і Великою Британією про повномасштабну військову допомогу Україні, надання летального озброєння та довгострокової військово-технічної допомоги.
  3. Запровадити реальний воєнний стан у прифронтових територіях і повну економічну, енергетичну, ресурсну та транспортну блокаду тимчасово окупованих територій, яку тримати до повної деокупації цих територій.

Також депутати підтримали звернення усіх місцевих рад, які засудили «формулу Штайнмаєра».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 лютого 2024
17 січня 2024
06 грудня 2023
21 листопада 2023
20:30
20 листопада 2023
16 листопада 2023
09:44
16 березня 2023
10 січня 2023
15 жовтня 2022
15 вересня 2022