Поділитись:

Це поклоніння дияволу, – митрополит Михаїл про Геловін

Четвер, 24 жовтня 2019, 12:35

фото ілюстративне

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл застерігає вірян від «святкування» Геловіну – духовно небезпечної і чужої для України традиції. 

Про це йдеться у документі на сайті Волинської єпархії ПЦУ.

У зверненні митрополита зазначається, що останніми роками у зв’язку з політикою відкритості, руху нашої держави у європейський і трансатлантичний простір, українське суспільство стало більше уваги приділяти тим цінностям, котрих нам довгий час не вистачало: поваги до законів, до людської гідності, викоренення корупції тощо. Проте разом із тим до нас тепер безперешкодно приходять із Заходу і негативні явища, серед яких і «свято» нечистої сили Геловін.

«Декому здається, що Геловін – то лише гра з використанням жахливих масок і костюмів, тож, мовляв, нічого гріховного, демонічного в цьому нема. Проте насправді основа Геловіну – поклоніння силам тьми, дияволу і його прислужникам, що нині набуло начебто карнавального вигляду», – зауважив митрополит Михаїл. 

Походження цього святкування – язичницьке вшановування сатани і бісів у давніх кельтських племенах, що згодом перетворилось на частину американізму й нині прищеплюється по всьому світу національним культурам.

Зі слів митрополита, останніми роками Геловін і в Україні набув характеру епідемії.

«День нечистої сили масово й відкрито стали відзначати у відпочинкових комплексах, ресторанах і кафе, вищих навчальних закладах, подекуди навіть у школах і дитячих садках. Обслуговуючий персонал, студентів і школярів, усупереч їхнім християнським переконанням, змушують розмальовуватись, одягатись у потворні костюми й брати участь у цій дияволіаді», – додав він.

Тож митрополит Михаїл настійно просить православних не бути самим серед учасників Геловіну і не змушувати й не радити цього іншим.

«Будьмо пильні, бо ворог роду людського не спить і використовує будь-які можливості, аби збити нас зі шляху до Небесного Царства!» – закликає керуючий єпархією.

До слова, днями на засіданні Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій їх представники застерегли всіх громадян, особливо керівників закладів освіти, вчителів і батьків, від «святкування» Геловіну, бо це духовно небезпечна і чужа для України традиція.

Повністю зі зверненням високопреосвященного можна ознайомитися тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 грудня 2023
15:05
08 листопада 2023
31 жовтня 2023
28 вересня 2023
11 червня 2023
10:23
12 квітня 2023
22 березня 2023
29 грудня 2022
06 грудня 2022
21:50