Поділитись:

Нацбанк знизив облікову ставку до 15,5%

Четвер, 24 жовтня 2019, 14:51
Нацбанк знизив облікову ставку до 15,5%

Національний банк України ухвалив рішення про зниження облікової ставки до 15,5 %, починаючи із завтрашнього дня, 25 жовтня.

Про це заявив голова Нацбанку Яків Смолій на брифінгу, – пишуть Українські Національні Новини. 

"Правління Національного банку України ухвалило рішення знизити облікову ставку до 15,5 % річних з 25 жовтня 2019 року", – зазначив Смолій.

Із його слів, НБУ планує пом'якшувати монетарну політику, оскільки бачить стійку тенденцію до уповільнення інфляції.

Водночас у пресслужбі НБУ зазначили, що прогнозний сценарій Національного банку передбачає подальше зниження облікової ставки до 8 % на кінець 2021 року за умови стійкого зниження інфляції до цілі 5 %.

"Як і раніше, найбільш стрімке зниження облікової ставки очікується впродовж 2020 року разом із поверненням інфляції до цільового діапазону та покращенням інфляційних очікувань. Реалізація низки окреслених проінфляційних ризиків як внутрішнього, так і зовнішнього походження, може зумовити більш повільне зниження процентної ставки до 8 %", – додали у регуляторі.

Водночас, додали у НБУ, існують можливості і для більш швидкого зниження облікової ставки до 8 %.

"Важлива умова для цього – прискорена реалізація ключових внутрішніх реформ. Йдеться як про реформи, передбачені меморандумом про взаємодію між урядом та Національним банком, так і про судову реформу як необхідну передумову забезпечення верховенства права в Україні", – пояснили у Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів