Поділитись:

Як прожити на мінімалку*

Четвер, 24 жовтня 2019, 16:07
Як прожити на мінімалку*

Усі люди мріють мати гарну заробітну плату та навіть іноді уявляють собі ідеальний рівень доходу. Але реальність кардинально відрізняється від будь-яких мрій і в житті багатьох людей присутню таке поняття як мінімалка. Кожна країна встановлює мінімальний рівень заробітної плати, менше котрого начальники не мають права платити. Зазвичай, його визначають на основі прожиткового мінімуму в країні за певний період та з урахування придбання ряду додаткових благ та послуг. Як прикро це не звучало б, але України входить до рейтингу тих країн, де питання "Як прожити на мінімалку?" є актуальним запитом у Гуглі. Звичайно, завжди можна знайти підробіток, щоб отримати додаткові кошти і більшість людей так і робить. Українець, котрий має по сумісництво декілька робіт - це не рідкість а звичайна реальність.

Поради для життя на мінімалку

Перш за все, щоб зрозуміти критичність становища з мінімалкою в Україні, треба порівняти її з сусідніми європейськими країнами. Так, рейтинг мінімальної зарплати виглядатиме наступним чином:

  1. Польща - 586,06 доларів.
  2. Латвія - 498 доларів.
  3. Білорусія - 140 доларів.
  4. Україна - 106 доларів.

Цей рейтинг можна продовжувати досить довго і, нажаль, Україна посідатиме в ньому далеко не перші місця. Тут варто зауважити, що вартість продуктів харчування першої необхідності, наприклад, в Польщі є меншою. Тобто, місцеве населення отримую більшу зарплату, а витрачати може менше.

Щоб сьогодні українцю вижити на мінімалку, йому треба сильно економити. З урахуванням оплати комунальних послуг, варто шукати підробіток, адже фізично сума трохи більше 4 тис. грн. не зможе перерити витрати на харчування, оплату проживання та вже не кажучи за купівлю якогось базового мінімального одягу. Сьогоденна реальність зображує, що вижити на мінімальну заробітну плату, з вирахуванням усі податків, людині в Країні майже не реально і все одно треба шукати додатковий підробіток.

На сервісі Кабанчик можна знайти багато варіантів підробітки, щоб покращити своє фінансове становище. Але, треба бути відвертими і погодитись, що не кожен має можливість чи бажання 80% свого часу витрачати на заробляння грошей. Життя лише одне і його необхідно перш за все використати з користю для себе, а не для свого гаманця. Людина, що має за плечима певний досвід, завжди може скористатись шансом отримати кращу посаду з більшою заробітною платою. Але декілька порад того, як вжити на мінімальну зарплату, завжди будуть в пригоді.

Надрукувати
мітки:
коментарів