Поділитись:

Скандал з відео, куди "вляпалася" Волинь: Приходько відсудила 270 тисяч гривень

Понеділок, 28 жовтня 2019, 14:50

Київський апеляційний суд підтвердив рішення попередніх інстанцій, визнав незаконним використання сценічного образу співачки Анастасії Приходько в агітаційному ролику експрезидента Петра Порошенка і присудив артистці майже 270 тис. грн компенсації.

Про це йдеться у матеріалах суду, – інформує theБабель. 

Суд встановив, що Приходько є "автором персонажа, сценічного образу з властивими їй зовнішнім виглядом, характерною манерою говорити, співати, рисами характеру і поведінки". Трансляція відео на телеканалі "Україна" здійснювалася на підставі звернення "Медіа Про Комьюникейшн".

При цьому суд встановив, що Приходько не давала своєї згоди на використання її імені та зображення, і дійшов висновку, що ролик є порушенням авторських прав співачки.

"Суд визнав можливим стягнути з відповідача на користь позивачки компенсацію за порушення авторських прав у розмірі 268 940,00 грн", – зазначено в матеріалах суду. Рішення суду набуло чинності 8 жовтня.

Нагадаємо: Анастасія Приходько у лютому 2018 року заявила про те, що її обманом зняли у передвиборчій кампанії Президента Петра ПорошенкаХоча під час зйомок йшлося про соціальну тематику сюжету. Це відео оприлюднили наприкінці січня на YouTube-каналі та сайті відділу інформаційної політики Волинської ОДА. Також ролик розмістили і сайти деяких районних РДА, зокрема Маневицької та Рожищенської. Зараз відео на сайтах не доступне. Згодом у Волинській ОДА роз′яснили ситуацію. А ще пізніше Ахтем Сеїтаблаєв, який теж взяв участь у зйомках скандального ролика, заявив, що і він не знав про політичний характер відео. Відтак Приходько подала до суду. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів