Поділитись:

У великому залі «Променя» пенсіонерам влаштували безкоштовний показ рейтингової комедії (фото)

Понеділок, 28 жовтня 2019, 19:30

У Луцьку пенсіонери вчергове відвідали безкоштовний кінопоказ. Така можливість стала доступною завдяки Андрію Покровському, який є засновником Громадянського Руху «СВІДОМІ».

Так, завдяки партнерству із розважальним центром «Промінь» та за підтримки кінокомпанії FRESH PRODUCTION 28 жовтня близько чотирьох сотень людей поважного віку переглянули україно-італійську комедію «IZI». Це відбулося в рамках проєкту «Доступний кіно/театр для пенсіонерів», який реалізовують «СВІДОМІ».

Варто зауважити, що фільм отримав високу відзнаку Венеціанського міжнародного кінофестивалю та увійшов у ТОП-10 найкращих картин 2017-го року в Італії.

Комедія розповідає про колись вправного гонщика-італійця на ім’я Ісідоро, який виграв 17 чемпіонатів на «Фомулі-3». Тепер він став просто Ізі, мовчазним товстуном в депресії, якому за дорученням брата випала нелегка та непередбачувана подорож українськими Карпатами, що очевидно змінить його життя.

Як розповіли «СВІДОМІ», команда ретельно підходить до вибору кінострічок. До того ж, їм  особливо приємно демонструвати український продукт.

«Зазвичай ми показуємо кінофільми, які йдуть у прокаті. Ми обираємо кожен фільм індивідуально: дивимося, чи він несе в собі сенс, чи може сподобатися цьому поколінню лучан, чи він вартий перегляду. А сьогодні ми показуємо фільм, який вийшов два роки тому. Це україно-італійська стрічка «Ізі». Фільм був спонсорований Держкіно. Оскільки ми зараз розширюємо роботу нашого проєкту, то звертаємося із різними пропозиціями співпраці до продюсерських центрів. Завдяки такій співпраці і є можливість переглянути фільми, які вже вийшли з прокату», – розповів координатор проєкту «Доступнй кіно/театр для пенсіонерів» Євгеній Мікоян.

Також додав, що у такому великому залі пенсіонери переглядають фільм уже втретє.  

Своєю чергою співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер зауважив, що після запуску «Доступного кіно/театру для пенсіонерів» команда зрозуміла, наскільки він потрібен пенсіонерам.

«Це і можливість гарно провести вільний час, і простір для живого спілкування. У наш час пенсіонери часто позбавлені належної уваги, тому з ініціативи засновника Громадянського Руху  Андрія Покровського ми активно працюємо та розвиваємо соціальний проєкт, у рамках якого відбуваються безкоштовні перегляди сучасних культових фільмів та вистав. Окрім цього, ми реалізовуємо ще багато різних корисних проєктів. Це і «Округи без депутатів», і «Школа свідомого громадянина», і «Мобільна приймальня громадян». Вони знаходять відгук серед лучан, і це дуже приємно», – розповів Тарас Шкітер.

У «Промені» також раді зробити дозвілля луцьких пенсіонерів цікавішим та активнішим.

«Доступний кіно/театр для пенсіонерів» – це вже добра традиція, яка дуже полюбилася нашим гостям старшого віку. Проект дозволяє відвідувати найбільш якісні, сучасні картини, які мають хороші відгуки та чудові касові збори по світу. Ми прагнемо, щоб похід в кіно, став невід’ємною частиною культурного відпочинку усіх вікових категорій. Тому спільно зі «СВІДОМИМИ» підтримуємо ініціативу з великим задоволенням», – розповів Дмитро Грелюк.

Нагадаємо, що безкоштовні кіносеанси можуть відвідати усі категорії пенсіонерів: за віком, інвалідністю, вислугою років, у разі втрати годувальника. Головною умовою є попередня реєстраціяЗаписатися для участі у проєкті пенсіонери можуть за телефонами: 099 215 50 75 або 068 215 70 75.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів