Поділитись:

На Волині громаді повернули амбулаторію, яку орендували незаконно

Понеділок, 28 жовтня 2019, 19:16
На Волині громаді повернули амбулаторію, яку орендували незаконно

Прокурори повернули громаді на Ковельщині приміщення колишньої амбулаторії в селищі Люблинець, яке надали підприємцю в оренду із порушеннями законодавства. 

Про це інформує пресслужба прокуратури області.

Господарський суд Волинської області задоволив позов Ковельської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Люблинецької селищної ради до місцевого підприємця. Суд визнав недійсним договір оренди майна й зобов’язав суб’єкт господарювання повернути орендоване ним нежитлове приміщення територіальній громаді.

Вивчаючи стан дотримання вимог законодавства у сфері використання об’єктів комунальної власності, прокурори з'ясували, що приміщення колишньої амбулаторії в селищі Люблинець надали в оренду підприємцю із порушеннями законодавства.

При укладенні договору, усупереч вимогам Закону України "Про оренду державного та комунального майна", методики оцінки об’єктів оренди, суб’єктом господарювання не проведено оцінку майна, яке здавалося в оренду, та відповідно неправильно розраховано розмір орендної плати, яка мала сплачуватися у місцевий бюджет.

Суд задоволив позовні вимоги прокуратури, договір визнали недійсним. Підприємець поверне комунальне майно у користування територіальної громади селища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів