Поділитись:

Як лучанам зекономити гроші на "комуналці"

Вівторок, 29 жовтня 2019, 13:34

Із початком опалювального сезону в Луцьку нагадали про заходи теплоенергозбереження, які допоможуть зекономити власні кошти.

Інформацію опублікували на сайті Луцької міської ради. 

Тепло у вашій оселі залежить не лише від якості центрального опалення або потужних обігрівачів, а й від правильної теплоізоляції приміщення, адже утримати тепло в помешканні досить важко. Тож передусім фахівці радять утеплити стіни та встановити теплоізоляцію, аби не обігрівати повітря на вулиці. Третину тепла (33 %) будинки втрачають саме через неправильно теплоізольовані стіни. Не забувайте про утеплення цоколю та даху.

Якщо вам не вистачає коштів на встановлення дорогих металопластикових вікон, або ви прихильник екологічно чистих матеріалів, варто задуматись, чим краще утеплити дерев’яні вікна та двері. Оскільки 15-25 % тепла втрачається саме через вікна. Зауважимо, щоб добре утеплити вікна, мало їх просто заклеїти спеціальними засобами, також важливо прогерметизувати щілини між віконною рамою і стіною та між рамою і склом.

Якщо ж ви наважились на заміну вікон, то бажано, щоб вони були з подвійним або потрійним заскленням, а балкони та лоджії засклені склопакетами – це зменшить втрати тепла до 50%. Крім того, на вікна можна встановити тепловідбивну плівку: вона пропускає 80 % видимого світла, а всередині квартири відбиває близько 90% теплового випромінювання, що дозволяє зберегти тепло в приміщенні взимку і прохолоду влітку.

На стіні за радіатором встановіть тепловідбивний екран з фольги або подібних матеріалів, які направлятимуть тепло всередину приміщення.

Слідкуйте за тим, щоб двері у під’їзд були герметично зачинені – це допоможе зберегти до 20 % загальних втрат тепла в оселі.

Встановлення приладів обліку дозволить платити лише за спожиті ресурси!

Понад 50 % енергії можна зекономити завдяки заміні застарілого котла на більш енергоощадливу модель. У приватних будинках заміна на більш сучасні, енергозберігаючі та альтернативні джерела енергії та системи – заміна газового котла твердопаливним, встановлення вітрогенераторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів