Поділитись:

Працівник НБУ вимагав $40 тисяч за ліцензію на обмін валют

Середа, 30 жовтня 2019, 00:30
Працівник НБУ вимагав $40 тисяч за ліцензію на обмін валют

40 000 доларів США посадовець вимагав від підприємця, якому він пообіцяв нібито посприяти у вирішенні його питання. А саме в отриманні безстрокової генеральної ліцензії на здійснення підприємницької діяльності з обміну валют.

Про це інформує пресслужба київської поліції.

Працівниками слідчого управління ГУНП у м. Києві та Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва під час отримання неправомірної вигоди затримано головного спеціаліста Національного банку України.

За інформацією заступника начальника відділу слідчого управління поліції Києва Якова Мельника, посадовець вимагав та отримав від представника фінансової компанії 40 000 доларів США:

«Посадовця затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час проведення першочергових слідчих дій у чоловіка вилучено гроші, які він отримав від підприємця. Ці гроші службовець вимагав за сприяння у вирішенні питання з отримання безстрокової генеральної ліцензії на здійснення підприємницької діяльності з обміну валют».

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою ч. 1 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (Замах на шахрайство) Кримінального кодексу України. Готується повідомлення про підозру затриманому та вирішується питання обрання запобіжного заходу. 

Затримання працівника НБУ за підозрою у сприянні в отриманні ліцензії на обмін валют прокоментувала пресслужба Національного банку України у Facebook 

"Наразі Національний банк не отримав від правоохоронних органів детальної інформації про причини затримання. Відповідно, ми з’ясовуємо обставини та уточнюємо інформацію, оприлюднену на вебсайті та у соцмережах Прокуратури міста Києва і Поліції міста Києва.

Зазначимо:

Затриманий не є працівником структурного підрозділу, які здійснює видачу ліцензій на здійснення валютних операцій. Він обіймає не керівну посаду та працює у департаменті, який відповідає за господарське забезпечення діяльності НБУ.

Рішення НБУ щодо видачі ліцензій ухвалюються колегіальним органом на підставі висновків низки департаментів, що унеможливлює вплив однієї особи на процес ухвалення таких рішень", – підкреслили в НБУ.

Також, йдеться у заяві, НБУ планує провести внутрішню перевірку та готовий всіляко сприяти проведенню слідчих дій та надавати відповідну інформацію для всебічного, повного та об’єктивного розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадовицю, яка вимагала в атовця хабар, звільнили з Луцькради

Надрукувати
мітки:
коментарів