Поділитись:

Волинські податківці здійснили майже 500 рейдів на підприємців

Середа, 30 жовтня 2019, 09:54

У ході 494 фактичних перевірок у січні-вересні 2019 року без попередження податкові ревізори з’ясовували стан дотримання представниками підприємництва касової дисципліни, правильність проведення розрахункових операцій, наявність ліцензії на підакцизний товар та ведення передбаченої законом документації.

Про це інформує відділ фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління аудиту Головного управління ДПС у Волинській області.

Оскільки під час кожної перевірки встановлено порушення норм закону, в Головному управлінні ДПС у Волинській області просять представників бізнесу бути більш відповідальними та не допускати порушень. Насамперед всі розрахункові операції повинні проводитися через належним чином зареєстровану та опломбовану касову техніку, а реалізація підакцизної продукції повинна здійснюватися лише за наявності ліцензії. Водночас представники підприємництва мають врахувати, що вимога щодо заповнення і ведення передбаченої документації – обов’язкова для виконання, – наголошують в ГУ ДПС у Волинській області.

Лише дотримуючись положень закону, представники бізнесу, які зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій, можуть уникнути штрафних санкцій.

Враховуючи останні податкові новації, що розширюють коло суб’єктів підприємництва, які повинні застосовувати касову техніку, податківці під час контрольно-перевірочних заходів також роз’яснюють нові положення щодо застосування РРО.

Як переконує практика, за умови своєчасного отримання інформації про вимоги податкового законодавства, більшість підприємців приводять свою діяльність у відповідність до вимог закону.

Зокрема, у поточному році шляхом роз’яснення вимог щодо застосування РРО суб'єктам господарювання, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту до використання у діяльності реєстраторів розрахункових операцій залучено 102 суб’єкти господарювання.

Надрукувати
мітки:
коментарів