Поділитись:

Луцькрада створила Прилуцький старостинський округ

Середа, 30 жовтня 2019, 16:30

Депутати Луцької міської ради утворили Прилуцький старостинський округ. 

Відповідне рішення ухвалили у середу, 30 жовтня, під час сесійного засідання. 

Центром округу стане село Прилуцьке, до його складу також увійдуть села: Сапогове, Жабка, Дачне. Очільником старостинського округу хочуть призначити Валентина Арчибасова, який до приєднання керував Прилуцькою сільською радою. 

Нагадаємо, що приєднання до Луцька Прилуцької сільської ради, що у Ківерцівському районі, могло відбутися ще декілька років тому. Депутати сільської ради 29 вересня 2017-го проголосували за відповідне рішення,проте на нього наклав вето сільський голова Валентин Арчибасов.

Вважаючи такі дії сільського голови неправомірними в січні 2018 року депутати подали заяви в прокуратуру, поліцію та облраду. 

У березні 2018 року депутати Прилуцької сільради дали знову згоду на об′єднання. Проте сільський голова втретє зупинив дію обєднання з Луцьком. Відтак, депутати Прилуцької сільської ради не ухвалили рішення про надання згоди на об′єднання із Луцьком.  І ось 15 липня під час сесії цей процес депутати Прилуцької сільської ради розпочали від нульової позначки.

Додамо, що наразі Прилуцька територіальна громада, до якої входять села Прилуцьке, Дачне, Сапогове, Жабка – єдина, що може приєднатися до міста Луцька, адже всі інші суміжні громади утворили власні ОТГ.

25 вересня депутати Луцькради затвердили остаточне рішення про приєднання Прилуцької сільської ради до територіальної громади Луцька. Згодом фінальне рішення прийняла й Прилуцька сільрада

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

1

Надрукувати
мітки:
коментарів