Поділитись:

Трудові книжки можуть скасувати до кінця року

Середа, 30 жовтня 2019, 14:20

Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет заявив, що в уряді написали законопроєкт та постанову про скасування обов'язковості трудових книжок, тиждень тому їх "пустили в роботу".

Про це він сказав в інтерв'ю ЕП.

"Я познайомився з головою Пенсійного фонду, він мені показав, як працює їхня електронна система. Виявляється, в Пенсійному фонді з 2000 року всі в електронній формі. У них, до речі, крута система. Я кажу: "А чому ми тоді трудові книжки досі не скасували?" "Та якось ніколи не було політичної волі". Я кажу: "Так давайте зробимо". Він каже: "Давайте". Я подзвонив міністру соціальної політики, кажу: "Юля, тут така справа. Давай скасуємо обов'язкові трудові книжки". Вона каже: "Ну, давай". Я подзвонив Милованову (міністр економіки), кажу: "Я знаю, що ти там реформуєш КЗпП. Ти не проти зробити трудові книжки необов'язковими?" Він каже: "Звичайно, не проти". Так ми зібрали чат, колеги написали законопроєкт і постанову, ми тиждень тому пустили їх в роботу. Я сподіваюся, що цього року зможемо реалізувати", – розповів Дубілет про ідею скасування обов'язкових трудових книжок.

Він також наголосив, що йому подобається, що в новому Кабміні у всіх правильні робочі відносини. 

"У нас в Кабміні можуть бути трохи різні ідеології, хтось більше лібертаріанець (сукупність політичних філософій і рухів, що підтримують свободу як основний принцип), хтось менше. Але таке враження, що система моральних цінностей у багатьох в порядку", – додав він.

На питання, що буде після скасування трудових книжок, Дубілет заявив: 

"Ви приходите на роботу, наприклад, в "Українську правду", а "Українська правда" не вимагає у вас трудову книжку. Паспорт та ІПН просить. Їй не потрібно зберігати паперову копію, ставити якісь штампики".

Також він зауважив, що це не скасування трудової книжки, це опція. Все одно роботодавця можна буде попросити поставити в трудовій книжці штамп. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів