Поділитись:

Вчені з'ясували, з якою швидкістю мозок людини впізнає пісні

Четвер, 31 жовтня 2019, 03:31
Вчені з'ясували, з якою швидкістю мозок людини впізнає пісні

Британські вчені встановили, що людський мозок впізнає знайому пісню всього лише за 100 мілісекунд.

Про це повідомляє ZIK, посилаючись на Newsweek.   

У дослідженні взяли участь 22 добровольці, які прослуховували фрагменти музичних композицій тривалістю лише секунду. 

Людський мозок впізнає знайому пісню всього лише за 100 мілісекунд, на що вказують результати нового дослідження. В ньому взяли участь 22 добровольці, які прослуховували фрагменти музичних композицій тривалістю лише секунду.

Дослідники з Лондонського університету програвали фрагменти пісень 10 учасникам експерименту. Деякі фрагменти були їм знайомі, деякі здавалися схожими на улюблені пісні, а деякі були абсолютно невідомими. Ще 12 добровольців не знали всі пісні. Вони виконували роль контрольної групи.

Вчені відстежували за реакцією зіниць добровольців, коли вони слухали фрагменти. Оскільки це вказує на мозкові процеси, а також розумову активність. За 100-300 мілісекунд після прослуховування короткої частини знайомої пісні, зіниці розширювалися. В частині мозку, відповідальній за пам’ять, теж спостерігалася активність. 

Досліджуючи те, як мозок обробляє знайомі подразники, вчені хочуть пролити світло на стани, пов’язані з пам’яттю, такими як набуте слабоумство, зокрема хворобу на хворобу Альцгеймера. Люди з такими проблемами часто пам’ятають улюблену музику попри втрату інших спогадів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені назвали пісні, під які небезпечно керувати машиною

Надрукувати
мітки:
коментарів