Поділитись:

«Сатанинські жертвоприношення котиків – вигадка», – вікканка про справжні ритуали на Геловін (фото)

Четвер, 31 жовтня 2019, 19:30
«Сатанинські жертвоприношення котиків – вигадка», – вікканка про справжні ритуали на Геловін (фото)

(на фото: кадр з мультсеріалу "Південний парк")

Надворі була ніч з 31-го жовтня на 1 листопада, коли чоловіки та жінки в чорному зайшли на кладовище. Вони розпалили вогнище та стали навколо нього. В руках у жінок були коти, яким чоловіки відрізали голови та кидали їх у полум'я з криком: "Ave Satanas".  

Кляті виродки вбиватимуть тварин та спарюватимуться один з одним доти, поки диявол не підніметься на Землю та гарненько не відшмагає їхні грішні сраки...

В уяві багатьох людей саме таке або ж якесь інше чорне безчинство коїться на Геловін дуже поганими особами. Своєю чергою церква всіляко підтримує такі думки, кажучи, що: "Геловін – це поклоніння дияволу та силам тьми". Проте це зовсім не так.

Про істинний дух Геловіну, справжні ритуали та їхнє значення "Конкуренту" розповідає кандидатка філологічних наук, вікканка Олена Кузьмич

***

Для початку розберімося, звідки взагалі взявся Геловін.

"Так склалося, що всі європейські народи вшановують колесо року – щорічний цикл із 8 свят, які символізують життя від початку і до кінця. В період осені, коли природа «вмирає», потрібно зробити щось, щоб не вмерти самому взимку. Тому в ніч з 31 жовтня на 1 листопада древні кельти відзначали Самайн, під час якого прийнято вшановувати предків", – каже Олена.

(Зі слів вікканки, в слов'янських народів в період, коли проводять Самайн, заведено відзначати Осінні Діди. В цей час також вшановують предків).

Пошановувати те, що ми називаємо потойбічними силами, – дуже древній звичай. У всіх народів збереглися відповідні ритуали, які часто можуть бути подібними між собою:

"Люди йдуть на могили, залишають там ритуальну їжу, запалюють свічки. До речі, свічки запалюються не для того, щоб привабити темні сили. Вважається, що в цей час межа між світами стає дуже тонкою.

Якщо вірити, що до тебе можуть прийти духи твоїх предків, то логічно, що разом із ними може й якась нечисть заявитися. Тому свічки потрібні, щоб ці злі сили відігнати. Те ж саме із переодяганням в чортів та демонів: це робилося для того, щоб замаскуватися серед темних вихідців з потойбіччя. А ритуальну їжу залишають, щоб вшанувати смерть, яку всі ми боїмося". 

А яким чином Самайн модернізувався у Геловін? Винні британці, які свого часу переїхали в США.

"Будучи нащадками кельтів, вони привезли власні традиції, які в 30-х роках минулого століття, "зайшли" американцям! – каже Олена та додає, що саме там Геловін набрав сучасного комерційного прояву.

"Поганого чи темного у святкуванні Геловіну взагалі нічого нема. Ви можете переодягнутися у модний костюм, створити образ та весело провести час з іншими людьми, не нанісши та не отримавши жодної шкоди". 

Якщо вам не цікава масовість, ви можете перейнятися періодом Геловіну більш глибоко та канонічно та звернути увагу на традиційні ритуали, які проводяться в цей час. 

"Як на мене, піти і поприбирати могилки, які заросли за літо, цілком логічно і правильно. Також це хороший час, щоб згадати людей, які нас покинули, дістати старі альбоми, подивитися фотографії. Головне – не треба сумувати і плакати, а лише згадувати предків з теплотою. Буде непогано провести час з кимось старшим із вашої родини, дізнатися сімейні легенди та історії, спробувати скласти власний родовід тощо", – рекомендує Олена. 

Окрім цього, у вечір Геловіну доречно провести так звану мовчазну трапезу:

"Це теж своєрідне вшанування мертвих. Оскільки вони (мертві, – ред.) не говорять, мовчазна вечеря буде повагою до духів, які прийдуть і сядуть за ваш стіл". 

Такий геловінський атрибут, як гарбуз, теж варто використовувати, оскільки це ритуальна їжа, яка має своє значення:

"Гарбуз – це символ голови. Вважалося, що там ("в голові", – ред) – життя людини. Цей символ використовують для того, щоб показати, що ми поважаємо те, що з нами станеться в майбутньому, тобто поважаємо смерть".

«Сатанинські жертвоприношення котиків – вигадка», – вікканка про справжні ритуали на Геловін (фото)

«Сатанинські жертвоприношення котиків – вигадка», – вікканка про справжні ритуали на Геловін (фото)

«Сатанинські жертвоприношення котиків – вигадка», – вікканка про справжні ритуали на Геловін (фото)

«Сатанинські жертвоприношення котиків – вигадка», – вікканка про справжні ритуали на Геловін (фото)

(на фото: приклад ритуалу під час Самайну. Фото зі сторінки Олени Кузьмич в Instagram).

(Олена розповідає, що в древні часи використовували не гарбуз, а ріпу). 

Разом із тим Олена Кузьмич сміється, коли чує про загальновідомі "сатанинські" ритуали на Геловін:

"Жертвоприношення котиків або собачок – це вигадка. По-перше, в жертву приносяться інші тварини. По-друге, не можна знущатися над твариною під час ритуалу, її вбивають одним ударом. Згідно з легендою, коли Алістер Кроулі вбив кішку під час ритуалу, то йому перестало щастити. Казати, що сатаністи збираються на Геловін і вбивають кішок, – тупо".

(Довідково: Алістер Клоулі – англійський окультист, поет, містик і церемоніальний маг, головний розробник релігійної філософії Телеми).

Наостанок вікканка розповіла, навіщо кожному з нас, незважаючи на власні релігійні вподобання (або відсутність таких вподобань), практикувати проведення будь-яких ритуалів:

"По-перше, це допомагає зв'язати себе із ритмами природи і її циклами, уникнути сезонної депресії. По-друге – це катарсис: очищення від страху смерті. Ми усі смертні, як і природа, але після зими настає весна, а після смерті – воскресіння. Всі ритуали розповідають саме про це: життя-смерть-відродження".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "А принц на білому коні приїде?" – вікканська жриця Олена Кузьмич розповіла про ворожіння на Таро (інтерв’ю)

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 листопада 2023
31 жовтня 2023
30 жовтня 2022
29 жовтня 2022
29 жовтня 2021
26 жовтня 2021
13 січня 2020
01 листопада 2019
26 жовтня 2019
24 жовтня 2019