Поділитись:

Назвали, де на Волині запрацюють нові футбольні поля

Четвер, 31 жовтня 2019, 22:12

На Волині до кінця 2019 року здадуть в експлуатацію п’ять нових футбольних полів зі штучним покриттям. Побудовані вони за державні та кошти з місцевих бюджетів зі співфінансуванням на рівні не менше ніж 50 %.

Про це йдеться на сторінці Волинської ОДА у мережі "Фейсбук".

Мова йде про футбольні поля зі штучним покриттям розміром 44х22 на територіях навчальних закладів у селі Липини Луцького району, смт Шацьк, селі Дубове Ковельського району, селі Павлівка Іваничівського району та в місті Горохів.

Середня вартість кожного об’єкта становить 1,5 млн грн. Заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Цьось повідомив, що на кожному з об’єктів уже завершені будівельні роботи.

“Два проєкти – поля в селі Липини та смт Шаць. Нині вони перебувають у процесі ліцензування в Державній архітектурно-будівельній інспекції. Ще два – в селі Павлівка та місті Горохів. Днями пройде технічний нагляд фахівцями обласної державної адміністрації. Проєкт футбольного поля у селі Дубове теж чекає на дозвільні документи щодо введення його в експлуатацію”, – зазначив Валентин Іванович.

Втілення цих проєктів стало можливим завдяки державній бюджетній програмі «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України», відповідно до якої кожна область отримує на це кошти. Варто зазначити, що розподіл бюджетних коштів здійснюється пропорційно до чисельності населення у віці від 0 до 17 років, яке проживає у відповідному регіоні.

Спрямовують їх на реалізацію проєктів будівництва (нове будівництво, реконструкція, капітальний ремонт), зокрема виготовлення проєктної документації футбольних полів (майданчиків, стадіонів) зі штучним покриттям у регіонах України, насамперед проєктів, розміщених на території, що належить до опорних закладів освіти чи дитячо-юнацьких спортивних шкіл, та які передбачають співфінансування з місцевих бюджетів на рівні не менше ніж 50% загального обсягу фінансування проєкту.

Футбольні поля побудовані  за державні та кошти з місцевих бюджетів зі співфінансуванням на рівні не менше ніж 50 % загального обсягу фінансування проекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
16 березня 2024
19:45
15 березня 2024
21:03