Поділитись:

Через WhatsApp хакери стежили за урядовцями

П'ятниця, 01 листопада 2019, 02:17
Через WhatsApp  хакери стежили за урядовцями

За допомогою додатку WhatsApp хакери застосовували програмне забезпечення, розроблене компанією NSO Group, щоб стежити за офіційними особами кількох держав. 

Хакерська атака торкнулася вищих урядових та військових діячів щонайменше з 20 країн, – повідомляє Укрінформ, посилаючись на Forbes.

"Хакери, які поширювали шкідливе програмне забезпечення через WhatsApp, зламували комунікацію посадових осіб декількох держав, включаючи союзників США", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанія Facebook 29 жовтня у штаті Каліфорнія подала судовий позов проти компанії NSO Group, звинувативши її у використанні WhatsApp для стеження за комунікаціями користувачів.

У позові стверджується, що NSO Group у період з квітня по травень цього року використовувала сервери WhatsApp у США та інших країнах для розповсюдження шкідливого ПЗ на 1400 мобільних телефонів та інших пристроїв.

Жертви хакерської атаки можуть знаходитись у таких країнах як США, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Мексика, Пакистан та Індія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів