Поділитись:

За місяць волиняни добровільно здали понад 10 тисяч боєприпасів (фото)

П'ятниця, 01 листопада 2019, 15:10

За місяць жителі Волині здали до поліції понад 10 тисяч боєприпасів.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

За час місячника добровільної здачі зброї поліція прийняла від волинян 438 одиниць зброї. З них 279 одиниць нарізної спортивно-мисливської зброї та армійських зразків, 3 мисливських нарізних карабіни, 122 одиниці мисливської гладкоствольної зброї, 19 одиниць зброї часів Другої світової війни. 

Крім вогнепальної зброї, волиняни здали до поліції 69 одиниць спецзасобів травматичної дії: 42 – пристрої травматичної дії, 27 газових пістолетів та револьверів. Також здано понад 10 тис. різних набоїв до вогнепальної зброї та 7 гранат. 

Правоохоронці звертають увагу власників вогнепальної мисливської та газової зброї на необхідність дотримуватись правил постановки зброї на облік та термінів її перереєстрації. У випадку закінчення терміну дії дозволів на право зберігання зброї, необхідно за місяць до закінчення дії дозволу звернутись до служби дозвільної системи поліції за місцем проживання. Отримати консультацію з цих питань жителі області можуть у місцевих відділах поліції, звернувшись туди особисто. 

Поліція Волині нагадує: незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами тягне за собою кримінальну відповідальність. Особа, яка добровільно видасть органам влади зброю чи боєприпаси звільняється від кримінальної відповідальності, передбаченої ст. 263 Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів