Поділитись:

Учителі, які пройшли сертифікацію, отримають 20% надбавки

П'ятниця, 01 листопада 2019, 18:15

фото ілюстративне

807 учителів початкових класів взяли участь у другому етапі пілотної сертифікації – незалежному тестуванні фахових знань та умінь. Результати тестування, яке проходило у формі зовнішнього незалежного оцінювання, з’являтимуться в електронних кабінетах учасників до 21 листопада.

Про це повідомляється на сайті Міносвіти.

Попередньо учасники пройшли перший етап сертифікації, під час якого відібрані Державною службою якості освіти експерти вивчали їх практичний досвід роботи. Другий етап проводився у формі тесту, який тривав упродовж 3 годин. Загалом до нього увійшло 100 завдань різного типу, які перевіряли рівень обізнаності в організації навчального процесу, виховання і розвитку учнів, створення інтерактивного освітнього середовища тощо. Максимальна кількість балів, яку можуть набрати учасники, – 100.

Вже найближчим часом комісія визначить пороговий бал “склав/не склав” для учасників сертифікації. У ньому враховуватимуться результати вивчення практичного досвіду роботи та незалежного тестування.

Якщо учасник подолав поріг з тестування і не подолав з вивчення практичного досвіду – комісія може прийняти рішення вивчити його е-портфоліо. За результатами цього розгляду комісія може прийняти рішення про успішне проходження учасником сертифікації.

Учителі, які успішно пройдуть сертифікацію, упродовж 3 років отримуватимуть 20 % надбавки посадового окладу. Крім того, проходження сертифікації зараховуватиметься як атестація педагогічного працівника з присвоєнням йому наступної категорії або підтвердженням наявної вищої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів