Поділитись:

В одеському притулку гвалтували та знущалися з дітей: поліція відкрила справу

Субота, 02 листопада 2019, 00:30

Поліція Одеської області та Держбюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактами катування та інших порушень прав дітей у КЗ "Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації".

Про це повідомила пресслужба Генпрокуратури.

Про знущання і ґвалтування неповнолітніх у комунальному закладі, який до 2018 року називався притулком "Світанок", неодноразово заявляли правозахисниця Зоя Мельник та волонтер Лучезар Панфілов у Facebook.

З їхніх слів, працівники притулку били та принижували дітей, відбирали мобільні телефони, викликали приватну охорону, аби та "порозмовляла" з дітьми, використовуючи електрошокери, обстригали дівчаткам волосся, відмовлялися викликали медичну допомогу в разі потреби. За їхніми даними, до подій також причетні окремі співробітники  поліції.

Хід досудового розслідування щодо порушення прав вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації на Одещині взято на контроль Генеральною прокуратурою України

У зв’язку з резонансом та численними публікаціями у ЗМІ заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов направив прокурору Одеської області доручення щодо перевірки оприлюднених фактів. Мова йде про побиття дітей, причому не тільки з боку вихователів Центру, а й працівників правоохоронних органів, приниження, ґвалтування неповнолітніх.

«Ця перевірка дасть можливість встановити об’єктивні обставини, причини скоєння цих нелюдських дій, виявити винних осіб і якомога швидше направити справу до суду», – зазначив Гюндуз Мамедов.

Наразі територіальними підрозділами органів Національної поліції Одеської області та ДБР здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами катування та інших порушень прав вихованців КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації» за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 127, ч.1 ст.137, ч.3 ст. 152, ч.2 ст. 365 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тортури і примусові наркотики: як виховували дітей в секті кінця світу

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
18:46
27 березня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
23 березня 2024
13:20