Поділитись:

Ферма на піддонах: на Горохівщині сім'я вирощує равликів (фото)

Субота, 02 листопада 2019, 05:25
Ферма на піддонах: на Горохівщині сім'я вирощує равликів (фото)

На Волині сім’я заснувала незвичайну для нашої місцевості ферму. Унікальне господарство, яких всього два в області, родина Ніколайків тримає у селі Перемиль Горохівського району. На фермі вирощують равликів – найбільш високобілковий, дієтичний продукт, який за кордоном користується великим попитом.

Про це йдеться на сайті Горохівської райдержадміністрації.

Засновником господарства “Солодон” є  Світлана Ніколайко, а керівником – її син Олександр.

Зазначають, що для вирощування равликів необхідні спеціальні умови. Це складна і кропітка праця, яка не припиняється весь рік. Адже у травні молюсків висаджують у спеціальні піддони, де вони ростуть протягом 4-х місяців.

Для того, аби вирости здоровими, молюскам необхідна спеціальна трава. Равлики «живуть» на спеціальних щитах, які захищають їх від палючих променів сонця. Молюски ж активні цілу ніч, а вдень вони, зазвичай, відпочивають.

Після того, як молюсків зібрали, їх миють, правильно сушать і зберігають у холодильниках. Там вони сплять. Весною равлики пробуджуються і тоді відкладають ікру.

На господарстві працює вся сім’я Ніколайків.

Ферма на піддонах: на Горохівщині сім'я вирощує равликів (фото)Ферма на піддонах: на Горохівщині сім'я вирощує равликів (фото)Ферма на піддонах: на Горохівщині сім'я вирощує равликів (фото)Ферма на піддонах: на Горохівщині сім'я вирощує равликів (фото)Ферма на піддонах: на Горохівщині сім'я вирощує равликів (фото)Ферма на піддонах: на Горохівщині сім'я вирощує равликів (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині у персиковому саду зібрали урожай (фото, відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів