Поділитись:

Щоб не губитися: в Ізраїлі запустили додаток для кладовищ

Субота, 02 листопада 2019, 02:56

В Ізраїлі розробили додаток Gravez, яке допомагає користувачам знаходити могили своїх родичів на великих кладовищах. Про це повідомляє theБабель з посиланням на Reuters.

Розробили програму на замовлення похоронного суспільства Ізраїлю Chevra Kadisha, яке стежить за правильною підготовкою тіла до поховання і похоронами без осквернення. Допомогли втілити ідею в реальність розробники додатків Corido за допомогою безпілотників, які вивчають кладовища, знімають написи на могильних каменях і вносять дані на карту. Наразі в додатку вже зафіксовано 1,3 млн могил на 30 найбільших кладовищах Ізраїлю.

«Люди, які роками не були на могилах своїх родичів і хочуть їх знайти, губляться, тому що на кладовищі зʼявляються нові могили. Ми наносимо на карту всі географічні елементи, шляхи, ділянки, цікаві місця. Менеджери кладовища постійно оновлюють систему», – розповів менеджер з обслуговування проєкту Chevra Kadisha Ієгуда Ханфлинг.

Розробник додав, що додаток безкоштовний, він також підказує найближче до місця поховання паркування та надає список молитов, які зазвичай вимовляють над могилами родичів. Крім того, незабаром програма планує запустити послугу доставки квітів на могилу, прибирання і ремонту надгробків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькрада за понад півмільйона гривень купить землю для кладовища

Надрукувати
мітки:
коментарів