Поділитись:

Які проєкти лучан претендують на фінансування з бюджету участі міста 2019(перелік)

Субота, 02 листопада 2019, 12:00

У Луцьку змагаються за участь у громадському бюджеті 46 проєктів від лучан. Вони стосуються освіти, культури, туризму, спорту, комуналки міста. Авторами проєктів є звичайні жителі міста, які запропонували свої ідеї, як покращити добробут та комфорт у Луцьку.

Аби проголосувати за проєкти, потрібно авторизуватися на сайті.

Бюджет участі — процес взаємодії Луцької міської ради та її виконавчого комітету з громадськістю, направлений на залучення мешканців міста Луцька до участі у бюджетному процесі шляхом прийняття рішень щодо розподілу визначеної Луцькою міською радою частини міського бюджету. Це відбувається шляхом подання відповідних ініціативних проектів розвитку, спрямованих на вирішення пріоритетних проблем міста та його жителів, та в подальшому проведення відкритого громадського голосування за такі проекти.

3 000 000 грн передбачено на реалізацію конкурсу Бюджету участі у 2020 році.

250 000 грн - максимальна сума фінансування одного проекту. Щорічна процедура та порядок реалізації Бюджету участі передбачає наступні етапи: - затвердження параметрів Бюджету участі на плановий рік; - подання проектів (з 01 вересня по 30 вересня конкурсного року); - оцінка та прийняття проектів до голосування (з 01 жовтня по 31 жовтня кокурсного року); - голосування за проекти (з 01 листопада по 10 листопада конкурсного року); - визначення проектів-переможців (з 11 листопада по 15 листопада конкурсного року); - звітування та оцінка результатів проекту.

Детальніше ознайомитися з усіма проєктами можна на сайті громадського бюджету. Ми пропонуємо короткий опис ініціатив.

Встановлення підземного сміттєвого контейнера для мешканців окремих будинків 55-го мікрорайону

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: м. Луцьк, вул. Чорновола 2а, 2б; вул. Липинського, 15
Повний опис проекту:
Вивезення сміття здійснюється у міру його накопичення у об'ємному бункері під землею, а завдяки автоматичній системі сигналізації не допускається переповнення і зменшується кількість рейсів спецмашин для вивезення сміття.  Проблема: наявні сміттєві контейнери не забезпечують належного зберігання відходів. Сміття розноситься по дворах будинків і дитячих майданчиках. Поруч проходить пішохідна доріжка для мешканців значної частини мікрорайону.  Мета проекту: створення сучасних умов для збору та евакуації відходів.
Загальна вартість: 250000 грн.
 

Відкритий діалог із громадою

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: 1. Волинська обласна бібліотека для юнацтва. 2. Коледж технологій, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки. 3. Факультет філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки. 4. Луцька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1.
Повний опис проекту:
1.Створення ініціативної групи. 2. Розподіл функціональних обов’язків. 3. Окреслення планів роботи. 4. Щомісячне проведення дебатів та публічних обговорень за участі студентів факультету філології та журналістики СНУ і Коледжу технологій, бізнесу і права найактуальніших проблем та перспектив життєдіяльності громади. 5. Оприлюднення результатів у ЗМІ та соцмережах, на сайті Infocenter.com.ua українською та англійською мовами, інформування про це Луцької міської ради. 6. Підбиття підсумків та плани на наступний період роботи. Прогнозований обсяг витрат: 49500 грн.
Загальна вартість: 49500 грн.
 

Встановлення майданчиків для вигулу собак у місті Луцьку

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: Парк 900-річчя Луцька: 1) Між вул. Космонавтів та просп. Відродження; 2) Ділянка неподалік храму святих Солунських (кінець вул. Мазепи); 3) Район парку шовкового комбінату (за можливості)
Повний опис проекту:
На даний час однією з проблем міста Луцька є відсутність цивілізованих місць для вигулу собак по всьому місту. Станом на сьогодні у нашому місті є два повноцінних майданчики для вигулу собак. Це наступні місця: 1) Сквер Героїв Майдану (за РАЦСОМ); 2) вулиця Шопена (біля Палацу учнівської молоді). Як свідчить досвід створення найбільшого за площею у м. Луцьку подібного майданчика, на одному майданчику можуть вигулюватись протягом дня максимум до 100-120 собак. ФАКТИ Зареєстроване населення на 01.01.2019 у м. Луцьку – 216887 чоловік, з них власників собак – мінімум 7000 чоловік (у випадку якщо власником є кожен 30-ий житель, а насправді - більше). Встановлення та облаштування подібних майданчиків для вигулу собак - це уже фізична необхідність. Адже огорожа забезпечує як безпечний вигул для собак, так і спокій містян. Саме тому, пропоную ініціативу по встановленню ще трьох таких спеціальних майданчиків для вигулу собак. Оскільки 250 000 грн. може вистачити на матеріали та роботу лише 3-ьох невеличких територій за периметром (орієнтовно 150 м кв.), в ініціативі передбачаю території, де є найбільша необхідність в подібних Майданчиків, а саме: В Парку імені 900-річчя міста Луцька: 1) Між вулицею Космонавтів та проспектом Відродження; 2) Ділянка неподалік храму святих Солунських (кінець вулиці Мазепи, неподалік від містка, що веде до вул. Ветеранів та Державного архіву Волинської області) 3) Район парку шовкового комбінату (за можливості).
Загальна вартість: 249918 грн.
 
 

Облаштування скверу та спортивно - відпочинкового комплексу з вуличними тренажерами

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: м. Луцьк, вул.Липинського,5, ОСББ «Молодіжне», вул. Липинського 1, ОСББ « На Летовищі»
Повний опис проекту:
На прибудинковій території ОСББ «Молодіжне», яка знаходиться в центрі густонаселеного житловогу району з великою кількістю працюючих жителів міста, активної молоді та дітей планується створення відпочинкової зони з зеленими насадженнями, доріжками, садовими лавами та спортивного майданчика з вуличними тренажерами, майданчика стритболу (для занять баскетболом). На суміжній ділянці, яка належить до ОСББ «На Летовищі» зараз проводяться роботи з підготовки до облаштування міні-футбольного поля. Загалом можна створити цілий комплекс для занять спортом та відпочинку для великої кількості людей, які проживають в даному мікрорайоні міста.
Загальна вартість: 249895 грн.
 

Ремонт аварійної дороги у 55-му мікрорайоні

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: м. Луцьк вул. Липинського 1, ОСББ « На Летовищі»
Повний опис проекту:
Усі люди мають право на життя та охорону власного здоров’я, але мешканці багатьох будинків 55-го мікрорайону нашого міста знаходяться у постійній небезпеці та будь - якої миті можуть опинитись у складній та небезпечній ситуації, яка пов’язана з проїздом по єдиній проїзній дорозі (частина якої знаходиться у вкрай незадовільному, аварійному стані) рятувальних служб та простих лучан та гостей міста. На даній аварійній частині дороги утворилось кілька великих проваль, які постійно збільшуються та, незважаючи на погодні умови, завжди заповненні водою. Крім того фундамент прилеглого до аварійної дороги будинку по вул. Липинського 1 постійно омивається стічними водами, які проникають через дані провалля, тому перед під’їздами будинку утворились величезні ями та тріщини бетонного покриття, а у підвалі завжди мокро та присутня на стінах цвіль. З метою охорони здоров’я людей та забезпечення безпечного проїзду мешканців міста та рятувальних служб до будинків по вул. Липинського 1, вул. Липинського 3 та вул. Липинського 5 гостро стоїть питання проведення ремонтних робіт по ліквідації аварійної ситуації на частині єдиної проїзної ( до вищезазначених будинків) ділянки дороги.
Загальна вартість: 150350 грн.
 

Створення зони відпочинку учнів молодших класів у НВК № 26

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: Вул. Кравчука 30
Повний опис проекту:
Однією зі складових Нової української школи є створення сучасного освітнього середовища, зокрема багатофункціональних гнучких просторів, що сприяють різним формам роботи, мотивують до навчання. Саме тому у навчально-виховному комплексі назріла потреба в проведенні робіт із улаштування холів та коридорів, зокрема: реалізації сучасних дизайнерських підходів та елементів дизайну; створенні окремої тематики для початкової школи. Що для нас є важливим при створенні дизайну рекреаційних зон для організації освітнього процесу учнів школи І ступеня? Передовсім, це його предметно-просторова організація і характер оформлення, можливість об’єднати кілька осередків класних колективів в одній спільній рекреації. Маємо на увазі створення осередку гри, відпочинку, дитячої бібліотеки, зон для реалізації STEM-підходів до навчання (напр., наукових пікніків). У коментарях щодо впровадження ідей НУШ зазначено, що кабінети в початковій школі потрібно оформлювати разом із прилеглою територією – коридором або рекреацією. У такому разі вони виглядають як одне ціле. Проєктуючи дизайн школи, ми плануємо ефективно використовувати стіни, зокрема як: - джерело натхнення й мотивації (напис мотивувальних фраз); - місце для трансляції знань і цінностей; - носій навігації; - прояв уяви, настрою; - образ закладу освіти та його бренд; - місце спілкування; - джерело довідкової інформації; - місце для виставки; - канбан (представлення учнівських проєктів); - фотозону.
Загальна вартість: 250000 грн.
 

Безпечний НВК № 26

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: Вул. Кравчука 30
Повний опис проекту:
НВК №26 – найбільший навчальний заклад Луцька. У ньому здобувають освіту близько 2100 учнів, працює близько 150 вчителів, а також адміністрація школи і технічний персонал. Окрім цього, щодня на навчання дітей відводять батьки, що збільшує кількість щоденних відвідувачів до неймовірно великої. Досвід показує, що навіть значно менші школи міста не можуть урегулювати потік відвідувачів. У свою чергу зовсім сторонні люди можуть легко проникнути до закладу. Відповідно постає виклик: як забезпечити контроль відвідувачів, безпеку учнів, урегулювати їхню діяльність під час перерв та занять. Отож, команда розробників проекту, пропонує звернутися до українського досвіду вирішення подібних питань. Ми пропонуємо наслідувати системи відеонагляду, встановлені у навчальних закладах м. Луцька (СЗОШ №1, КЗ «Луцький НВК «Гімназія №14 ім. Василя Сухомлинського», КЗ «Луцька гімназія №21 імені Михайла Кравчука Луцької міської ради Волинської області» Такий підхід передбачає встановлення камер відеонагляду на двох входах та на коридорах закладу. Таким чином адміністрація закладу матиме змогу контролювати осіб, які відвідують заклад, а також ситуацію у закладі. Інформація про наявність системи відеоспостереження слугуватимуть превентивним засобом для забезпечення правомірної поведінки учасників освітнього процесу та відвідувачів закладу. Таке вирішення питання найкраще відповідає критеріям бюджетної ефективності і колективної безпеки.
Загальна вартість: 250000 грн.
 

Впевнений крок - капітальний ремонт прогулянкових доріжок в ЗДО №19 «Кобзарик»

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: м. Луцьк, вул. Воїнів-Інтернаціоналістів,5
Повний опис проекту:
ЗДО №19 «Кобзарик» найбільший садок в Луцьку. Його відвідують 463 дитини. Кожна група має свій майданчик. Але дійти до них дітям важко оскільки прогулянкові доріжки в тріщинах, ямах і горбах. Покриття доріжок не ремонтувалось з часів відкриття садка, а це понад 25 років. Мета проекту: заміна покриття не менше для естетичної краси, а в першу чергу для безпеки та зменшення травматизму дітей під час пересування на території садка. А для розвитку дитячого сприйняття варто застосувати кольорову бруківку, яку можна викласти візерунками, різними фігурами, чи навіть цифрами і літерами. Вирішення проблеми: потрібно демонтувати старе асфальтове покриття доріжок і вкласти бруківку та замінити поребрики на загальній площі – 313 м2. Це зменшить травматизм дітей. Обгрунтування: вартість робіт з укладання бруківки (з матеріалами) не перевищує вартості асфальтового покриття, але має більш естетичний вигляд, вразі необхідності легше замінити. До того ж бруківка не затримує воду і дітям не доведеться обминати калюжі. А викладені орнаменти і малюнки зможуть радувати своєю красою і яскравістю не одне покоління вихованців ЗДО №19.
Загальна вартість: 244140 грн.
 

Облаштування пандусом входу в Центральний парк культури та відпочинку ім. Лесі Українки

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: вул. Глушець м.Луцьк Волинська область, 43000 (центральний вхід в парк)
Повний опис проекту:
Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки, що, безперечно, є одним із візитних місць нашого міста та атракцією, яка приваблює тисячі лучан та гостей міста, на наше переконання, повинен бути максимально доступним для абсолютно всіх мешканців обласного центру та гостей міста та відповідати нормам доступності для особливих категорій населення. Згідно з даними Державної служби статистики України у Волинській області налічується 82218 осіб з інвалідністю, звичайно не всі з них є мешканцями м. Луцька та для пересування використовують спеціально-обладнені візки, проте значна кількість. Адже лише дітей, віком до 18 років, з захворюваннями центральної нервової та кістково-м’язевої систем, які використовують візки для пересування, станом на 11.2018 налічувалося понад 200 осіб (Згідно з даними Департаменту соціальної політики ЛМР). Окрім вразливих категорій населення, вхід в парк створює незручності для його пересічних мешканців, особливо батьків дітей віком до 3-ох років, які користуються візочками для своїх дітей та є постійними відвідувачами локації, а також велосипедистів та користувачів альтернативних засобів пересування, таких як сіг-веї та самокати. Отож, з метою створення безбар’єрного середовища для маломобільних груп населення та покращення умов доступу до центральної відпочинкової локації м. Луцька, а саме Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, пропонуємо обладнати у відповідності до затверджених будівельних норм центральний вхід в парк спеціальним пандусом.
Загальна вартість: 250000 грн.
 

Облаштування сучасного волейбольного майданчика на території школи № 22

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: м. Луцьк, проспект Відродження, 32, Комунальний заклад «луцький навчально-виховний комплекс» загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 22 – ліцей Луцької міської ради
Повний опис проекту:
Стан спортивного майданчика школи не дає можливості займатися спортом у комфортних та, насамперед, безпечних умовах. Проблемою є відсутність у всьому мікрорайоні та на території школи спортивних майданчиків європейського зразка, які б могли забезпечити повноцінний тренувальний процес учнів школи та мешканців мікрорайону. Основною метою проекту є стимулювання дітей, молоді та інших верств населення району до занять спортом та ведення здорового способу життя. Будівництво волейбольного майданчика дасть змогу проводити змагання як міського так і всеукраїнського рівня з волейболу серед дітей, юніорів та сприятиме розвитку культури та спорту у місті.
Загальна вартість: 250000 грн.
 

Впорядкування парку "Дубовий гай"

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: бр. Дружби Народів, 2
Повний опис проекту:
Даний парк це місце для відпочинку у нашому мікрорайоні для мешканців району, в тому числі для молодих мам, людей похилого віку та молоді, яка веде здоровий спосіб життя. Парк в занедбаному стані: відсутні пішохідні доріжки, та освітлення.
Загальна вартість: 249500 грн.
 

Організація та проведення 20-го Всеукраїнського турніру з рукопашного бою «РУБІЖ»

 
Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: м. Луцьк, вул. Стрілецька, 6. Волинській обласний ліцей імені Героїв Небесної Сотні із посиленою військово-фізичною підготовкою.
Повний опис проекту:
Всеукраїнський турнір з рукопашного бою «РУБІЖ» проводиться у місті Луцьку з 2000-го року щорічно, має статус традиційного та Всеукраїнського. Категорія учасників зазначеного заходу – молодші юнаки, юнаки, юніори та молодь віком від 10 років. Спортивна спрямованість змагань – поєдинки з рукопашного бою, відповідно до Вимог Єдиної спортивної класифікації України. На турніри «РУБІЖ» за роки його проведення до м. Луцька прибували команди практично усіх областей України, міста Києва, навчальних закладів системи СБ України тощо. Відмінний рівень організації змагань, знайомство учасників турніру з цікавими історичними, культурними, спортивно-розважальними об’єктами міста Луцька сприяє створенню позитивного іміджу нашого міста та Волині у цілому. На меті організації та проведення 20-го традиційного Всеукраїнського турніру «РУБІЖ» є запрошення до участі в змаганнях всіх команд, що брали участь у зазначеному заході в попередні роки, відзначення кращих спортсменів та тренерів.
Загальна вартість: 250000 грн.
 

Фестиваль особливих та інклюзивних театрів «Луцьк скликає друзів»

 
Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: Волинський обласний академічний театр ляльок /Палац культури міста Луцька
Опис проекту:
Серед чисельних культурних проектів міста ще немає такого, який би представив на широкий загал творчість інклюзивних театральних колективів міста та України. Інклюзивний театр – професійний або аматорський театральний колектив в якому частково залучені актори з інвалідністю. Саме залучення до культурних та мистецьких проектів осіб з інвалідністю разом із здоровими людьми/дітьми є дієвим методом їх адаптації та соціалізації. ФЕСТИВАЛЬ сприятиме розвитку особливого та інклюзивного театру в місті Луцьку та Україні.
Загальна вартість: 127600 грн.

 

Спортивно-розважальний простір для дітей «Ведмежа галявина»

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: просп. Соборності - вул. Кравчука (Соборності 18)
Опис проекту:
Парк Героїв майдану — популярне місце для прогулянок та відпочинку для жителів районів поблизу. Особливо він популярний серед сімей з дітьми і підлітків. Сквер має ряд переваг, такі як: зручне розташування, озелененість (що є візуально привабливо, екологічно і врегульовує температурний режим до комфортного в несприятливу для прогулянок погоду) і популярність. Однак, потенціал скверу в повній мірі не реалізовано, через відсутність там спеціально облаштованого місця для спорту, дозвілля і відпочинку, є лише лавки. Найчастіше сквер використовується сім'ями з дітьми, для комфортного розвитку і відпочинку яких, недостатньо наявних умов. В даному районі відсутні безкоштовні, загальнодоступні місця відпочинку, і саморозвитку для сімей з дітьми. Вирішити дану проблему і надати ряд переваг під силу даному проекту.
Загальна вартість: 250000 грн.
 

Презентація Луцька хокеїстами в інших містах України та розвиток хокею в місті

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: місто Луцьк, вул. Чорновола, льодовий палац «Снігова Королева»
Опис проекту:
Дитячо-юнацький хокейний клуб “Cпарта” заснований на базі ДЮСШ№2 м.Луцька у 2011 році. Сформовано команди дітей 12-13 років та дітей 09-10 років, залучено до тренувань дітей молодшого (від 3 до 7 років). Наша команда «Спарта 09/10» (діти, віком 9-10 років) приймає участь у всеукраїнських турнірах та змаганнях на виїздах. Більша частина дітей з команди займаються від 2 до 5 ти років. З кожним виїздом команда відточує свою майстерність, набуває досвіду, щоб достойно представляти Луцьк та Волинську область в Україні та за її межами. Займаємо призові місця на всеукраїнських турнірах. Наразі всі витрати на розвиток і представлення серед хокейних команд на належному рівні ХК ”Спарта 09-10” «лягають на плечі» батьків вихованців клубу. Ми є єдині на всю Волинську область, хто представляє цей чоловічий вид спорту на українській арені хокею. Зазначимо, що в основному складі команди - діти з багатодітних та малозабезпечених сімей та діти учасників АТО, які дуже талановиті та здібні. Не завжди всі витрати (придбання форми, оплата тренувань, участь у виїздних турнірах) є фінансово можливими для батьків. Але, напротивагу всім труднощам, задля розвитку хокею в Луцьку, виховання здорових дітей, зважаючи на перспективних, здібних ігроків, нашу команду включено у турнір «Чемпіонат України» ( проходитиме у всіх обласних центрах України). В тому числі у Луцьку щомісяця прийматимемо 4-5 команд з інших міст. Відтак, метою проекту є забезпечення хокеїстів формою та інвентарем для участі в Чемпіонаті України.
Загальна вартість: 250000 грн.
 

Створення загальнодоступної, повноцінної, активно функціонуючої секції стрільби з лука

 
Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: Вулиця Ветеранів, 5А, Луцьк, Волинська область, 43000, Загальноосвітня ЗОШ 19
Опис проекту:
Донедавна в Луцьку був повністю відсутній такий вид олімпійського спорту як стрільба з лука. Це обмежувало можливості містян займатися даним видом спорту. Відсутність луків, інфраструктури для стрільби в тому числі унеможливлювало підготовку ветеранів до Ігор Нескорених в даному виді спорту, підготовку людей з інвалідністю для участі в змаганнях по стрільбі з лука в параолімпійському стилі, та вихованні з числа дітей спортсменів, котрі би представляли місто на змаганнях з даного виду спорту. 10 липня в Луцьку я (Москвич Майя Юріївна) започаткувала ініціативу зі створення секції спортивної стрільби з лука на базі Волинського регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт». Початковою ідеєю було розширення можливостей для ветеранів і створення місця де вони могли би готуватися до участі в Іграх Нескорених в стрільбі з лука. Проте за два місяці діяльності, багато цивільних лучан, котрі бачили наші тренування, виявили посилений інтерес до даного виду спорту. Особливий інтерес виявили батьки, котрі хотіли записати на стрільбу своїх дітей. Однак наявний спортивний інвентар зі стрільби з луку не дозволяє задовольнити потреби та запит лучан. Зараз в місті Луцьк в наявності є лиш 4 повноцінно функціонуючих луки для початківців спортивної стрільби, всі чотири є виключно для дорослих. Цього не достатньо для охоплення всіх вікових категорій і всієї кількості людей, котрі хотіли би займатися даним видом спорту. Метою даного проекту є створення повноцінної можливості для заняття спортивною стрільбою з лука в Луцьку для дорослих, дітей, в тому числі для ветеранів і людей з інвалідністю.
Загальна вартість: 101634 грн.
 

Облаштування відпочинкової зони у сквері вулиць Писаревського/Відродження

 
Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: Сквер вулиць Писаревського та Відродження
Повний опис проекту:
Проблемою всього міста вцілому та зокрема і 33 мікрорайону на сьогодні є наявність облаштованих місць відпочинку для дітей та мешканців. В минулому році за допомогою міської ради та за кошти батьків школи №22 в свері було облаштовано дві пішохідні доріжки, поставлено лавочки та проведено освітлення території. Це дало змогу мешканцям мікрорайону зручно переміщатись по сверу. Провівши спостереження і проаналізувавши яка велика кількість людей за день проходить територією даного скверу, скільки мам з колясками та малими дітками у літню спеку ховається під кронами дерев, а також як люди похилого віку просто прогулюються доріжками ми прийшли до висновку про необхідність облаштування на цій території відпочинкової зони. Метою реалізації проекту є розвиток та підтримка в належному стані парків та скверів міста, а також створення комфортних умов для відпочинку мешканців мікрорайону. Реалізація даного проекту спрямована на вирішення таких проблем: - Підтримка в належному стані та догляд за сквером; - Очищення території скверу від сухих дерев та насадження зелених насаджень; - Створення умов для комфортного відпочинку жителів міста; - Благоустрій території;
Загальна вартість: 250000 грн.
 

Комфорт та зручність освітнього простору

 
Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: вул. Олеся Гончара, 5 КЗЗСО "Луцький ліцей 27 Луцької міської ради"
Повний опис проекту:
КЗЗСО Ліцей №27- новостворений освітній заклад в якому необхідно створити комфортні умови для усіх учасників навчально-виховного процесу. Нажаль в коридорах і холах відсутні меблі для відпочинку та роботи в групах з дітками. Ми створимо різні тематичні локації для цікавого навчання та відпочинку дітей.
Загальна вартість: 249249 грн.

Сучасна бібліотека – інформаційно-ресурсний центр

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: вул. Наливайка, 10б, ЗОШ І-ІІ ступенів №11-колегіум
Повний опис проекту:
Сучасність вимагає грамотних культурних людей які вміють швидко знаходити необхідну інформацію. Формуються такі компетентності саме в освітньому закладі. А тому діти в бібліотеці повинні читати книги, шукати потрібну інформацію, готуватися до уроків, олімпіад, тощо, і в той же час відпочивати від уроків. Для здійснення цього реформування сьогоднішня шкільна бібліотека потребує забезпечення новим сучасним бібліотечним обладнанням (меблі, стелажі) та електронними ресурсами (комп’ютери, під’єднані до швидкісного Інтернету). Мета та пріоритети створення інформаційно-ресурсного центру: 1 формування інформаційної культури особистості учнів; 2 сприяння подоланню світоглядного протиріччя між книжковою культурою вчителя та інформаційно-телевізійною культурою учнів; 3 надання доступу до інформації для дітей в яких вдома немає доступу до мережі Інтернет.
Загальна вартість: 250000 грн.
 

НАШ ДВІР - облаштування прибудинкової території будинків № 41,43 (ОСББ «Вишиваночка»), частково будинків № 31, 35 по вул. Стрілецькій

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: Реалізація проекту включає в себе виготовлення проектно-кошторисної документації, ландшафтні роботи (зачистка території, вирівнювання рельєфу), влаштування мощення, резинового покриття майданчика, встановлення лавок, смітників, засівання газону та озеленення території.
Повний опис проекту:
У 2017 році за кошти, виділені із міського бюджету, в нашому дворі було здійснено ремонт проїжджої частини та вкладено бруківку. Нажаль, під час проведення реконструкції прибудинкової території, не було облаштовано дитячий майданчик та територію, на якій він знаходиться. Пізніше по всьому периметру майданчика проводились роботи з заміни труби водопостачання та прокладання труби до дощоприймального колодязя. Після виконання робіт утворились нерівності, мощення влаштувалося під впливом погодніх умов. Сьогодні покриття на майданчику практично відсутнє. Це суміш землі та піску, яка заростає травою, а після злив перетворюється в болото. Це не лише не дозволяє використовувати прибудинкову територію за призначенням, а часом і становить небезпеку для мешканців. Метою реалізації проекту є створення безпечних та комфортних умов для відпочинку, надання впорядкованого та привабливого вигляду прибудинковій території, а також залучення та заохочення мешканців до спільної роботи у власному дворі. Крім того, покращиться інфраструктура мікрорайону.
Загальна вартість: 249700 грн.

 

Центр середньовічної культури Луцька

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: М. Луцьк вул. Драгоманова 25
Опис проекту:
Луцьк – місто лицарів! І ми, як клуб середньовічного бою «Айна Бера», щоразу доводимо це. Вже понад 10 років поспіль наша команда отримує призові місця, як в Україні, так і на міжнародній арені. Також ми організовуємо багато подій, які спрямовані на популяризацію історії рідного краю та середньовічного бою, як виду спорту. Нині наш клуб створює ще одну інтерактивно-туристичну локацію, де охочі зможуть поринути в атмосферу Середньовічного Лучеська. Одягнути обладунок, навчитися стрільбі з аутентичного лука та більше дізнатися про побут і життя середньовічних часів. Луцьк є одним з найбільших історично-туристичних осередків нашої держави, в якому знаходиться одне з чудес України – «Замок Любарта». Зараз у клубі понад 30 учасників, серед яких 15 дітей. Щоб досягати більших висот нам необхідне приміщення адаптоване до наших потреб. Зокрема, ми хочемо облаштувати платформу, на базі якої відбуватимуться лекції, виставки, зустрічі та інші тематичні події, що сприятимуть поглибленому вивченню та практичній демонстрації історії нашого краю. Під час реалізації цього проекту ми плануємо створити на базі занедбаного приміщення центр Середньовічної культури, який буде містити «лицарську залу», зал для тренувань, майстерню для виготовлення та ремонту обладунків, костюмів та зброї.
Загальна вартість: 250000 грн.
 

Active Citу

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: Відродження , 55
Повний опис проекту:
Неподалік від будинків за адресою проспект Соборності 1- 1а та Відродження 51 -55 розташована досить велика ділянка на якій знаходиться певні застарілі елементи дитячих майданчиків та дещо занедбала асфальтова ділянка. Протягом багатьох років жителі намагаються привести її до ладу та створити комплексний дитячо – юнацький майданчик , який буде поділений на сектори та зможе задовільнити запити на якісне дозвілля усіх вікових груп жителів нашого мікрорайону: від немовлят , до підлітків , від молоді , до старшого покоління. Реалізація цього задуму дасть можливість жителям ефективно займатися спортом , гуляти з дітками та відпочивати на майданчику , якиї ще 2 роки тому був стихійною автостоянкою.
Загальна вартість: 247566 грн.

 

Rest zone

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: Пр-т Соборності, 5, 7, 9; Молоді, 10а, 12, 14
Опис проекту:
Біля будинків за адресою Соборності, 5, 7, 9; Молоді, 10а, 12, 14 знаходяться старі спортивні та дитячі майданчики, які знаходяться в занедбаному стані. Мета проекту – створити належні та безпечні умови для дітей прилеглих будинків для користування спортивним та дитячим майданчиками. Ми пропонуємо встановити секційний сітковий паркан висотою 3 метри по всьому периметру спортивного майданчика, відновити асфальтове покриття та встановити баскетбольні корзини та волейбольну сітку. Дитячий майданчик пропонуємо убезпечити встановленням гасіїв швидкості, що унеможливить наїзд на дітей через можливе раптове та неусвідомлене вибігання дітей на дворовий проїзд Озеленення та оновлення ігрових елементів перетворить цей майданчик в цікавий для дітей району об'єкт не лише за розташуванням, але і за наповненням.
Загальна вартість: 249560 грн.
 

Футбольне поле «Єдність»

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: пр-т Молоді, 4
Опис проекту:
У дворі знаходиться спортивний майданчик в занедбаному стані, колись це було футбольне поле. Старі ворота збереглись, але майданчик непридатний для гри, в ньому постійно збирається вода після дощів і відсутнє огородження. Район густонаселений, в прилеглих будинках та гуртожитках проживає багато молодих сімей з неповнолітніми дітьми. Сім’ї в основному малозабезпечені, тому можливості водити дітей до платних секцій не мають. Ми неодноразово звертатися в приймальні депутатів різних каденцій з проханням вирішити проблему впорядкування подвір’я для проведення дозвілля молодих сімей з дітьми. Але зараз хочемо взяти справу в свої руки, щоб зробити найнеобхідніше сьогодні, а в майбутньому, можливо, навіть ще більше покращити наше поле «Єдність» і придбати штучну траву. Мета проекту – створити належні умови для проведення дозвілля молодих малозабезпечених сімей з дітьми та молоді.
Загальна вартість: 241869 грн.
 

Будівництво майданчика для вигулу та тренування собак вздовж вулиць Набережна та Шевченка

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: м.Луцьк вул.Набережна
Опис проекту:
Згідно з правилами вигулу собак у місті Луцьк, їх не можна вигулювати на прибудинкових територіях. А у місцях загального користування та рекреаційних зонах цих місць майже немає. Тому це створює ряд проблем для власників собак та інших мешканців міста - Вигул собак проводиться безконтрольно на непристосованих для вигулу місцях і це часто провокує конфлікти між власниками собак та іншими мешканцями мікрорайонів міста. - Обладнаних майданчиків для вигулу та тренування собак майже немає. В місті існує лише один такий майданчик для загального користування, але він охоплює лише невелику частину певних житлових масивів, де є багато власників собак. - У власників собак майже відсутня культура вигулу та прибирання за своїми домашніми улюбленцями. Це створює несприятливий санітарно-епідемічний та екологічний стан у місті. Мешканці, котрі не мають собак часто негативно ставляться до їх власників, що вигулюють своїх домашніх улюбленців на дитячих майданчиках, на клумбах, у парку, біля під’їздів та не прибирають за ними. Через ці проблеми інколи активізуються догхантери та розкидають отруту для собак. Тому, для вирішення цих проблем потрібно будувати спеціально облаштовані майданчики для вигулу та тренування собак, а також встановлювати спеціальні собачі вбиральні. Одним із чудових місць для побудови такого майданчику є парк вздовж вулиці Набережної.
Загальна вартість: 249965 грн.
 

Вчимося граючись

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: м. Луцьк, вул. Салтикова-Щедріна,1
Опис проекту:
Проблема (передумови, обгрунтування необхідності реалізації проекту); Немає можливості змістовного дозвілля під час перерви в дітей. Мета проекту: Створення цікавого, привабливого освітнього простору для школярів. А також підвищення рівня знань дітей, зацікавлення до навчання. Необхідність даного проекту обумовлена недостатньою кількістю розвиваючих елементів для учнів школи, зацікавленністю батьків та адміністрації школи в ефективному та корисному розвитку дітей у різних напрямках. Створення альтернативних дитячих куточків в школі №12 спрямовані на розвиток креативного мислення учнів школи. Даний проект покращить естетичний вигляд холів у ЗОШ.
Загальна вартість: 249200 грн.
 

Відновлення та облаштування футбольного поля (вул. Підгаєцька)

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: м.Луцьк, вул Підгаєцька
Повний опис проекту:
За вказаною адресою розташовано футбольне поле.Разом з тим на даний час це занедбана та заросла ділянка на якій заняття ігровими видам спорту просто неможливе.В даному районі відсутні будь-які об"єкти спортивної інфраструктури. де могли б у вільний час займатись діти та дорослі.Відновлений майданчик можна використовувати для проведення аматорських змагань з дворового футболу, для занять футболом серед дітей району.Таким чином ми намазгаємось залучити наних дітей до спорту(адже теперішня молодь все більше часу проводить за гаджетами , а не нга свіжому повітрі).Є багато аматорських футбольних команд які мали б місце для занять.
Загальна вартість: 247360 грн.
 

Проведення міжнародного дитячого футбольного турніру в м.Луцьк

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: м.Луцьк
Повний опис проекту:
В м.Луцьк багато займаються в футбольних секціях, проте не всі мають змогу виїздів на всеукраїнські та міжнародні турніри .Проведення даного заходу надасть можливість для дітей безкоштовно зіграти з однолітками з різних міст України, а також з командамии з Польщі.Для юних футболістів це можливість отримання хорошої ігрової практики.Учасниками заплановано 10 команд з міста Луцьк, а це понад 150 дітей .Захід заплановано провести для дітей у 6 вікових категоріях ,де змагатимуться по 8 команд(15 учасників в кожній).Тобто понад 700 чоловік.Футбольний захід триватиме три дні: 09-11 січня 2020 року . Даний захід - це чудова можливість в черговий раз залучити дітей до спорту та здорового способу життя.(адже в даний час все більше дітей можна спостерігати за гаджетами , ніж на спортивних площадках)
Загальна вартість: 199350 грн.
 

«White Rhino» - стійка і безпечна гра в громадському місці

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: Соборності 37
Опис проекту:
Обладнання дитячих майданчиків White Rhino відповідає найвищим стандартам безпеки та якості відповідно до європейського стандарту EN 1176 для використання на громадських та комерційних майданчиках. Основним нашим аспектом та створенням даного проекту є те, що, більшість дитячих майданчиків нашого міста виготовлені без перевірки на предмет безпеки. Тому розробка продукції яку ми пропонуємо, спирається на міжнародні дослідження та стандарти безпеки. Пропонуємо встановити даний проект на ділянці, яка багато років не використовується, має рівнинний рельєф та буде родзинкою мікрорайону
Загальна вартість: 245000 грн.

 

#МістоNEWS

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: м. Луцьк, пр. Волі, 2
Опис проекту:
Театральна площа міста є однією з найбільш відвідуваних місць м.Луцька для прогулянок. Так як встановлені на площі лавки на низькому експлуатаційному рівні, центр втратив свій вигляд: необхідні роботи по встановленню нових архітектурних елементів. Згідно з проектом на цьому людному місці у центрі Луцька пропонуємо облаштувати лавочку-книгу та інформаційний кіоск за адресою пр. Волі, 2. За даним проектом лавка буде присвячена заслуженому діячу мистецтв України, члену Національної спілки письменників України, почесному громадянину Луцька Петру Петровичу Маху. Таким чином це дозволить будь-якому перехожому прочитати відомий вірш Петра Петровича «Ожини» або ж люди зможуть почитати книгу на книзі.
Загальна вартість: 246190 грн.
 

Флорбол — альтернативний спосіб популяризації здорового способу життя серед молоді Луцька.

 
Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: Волинська область, місто Луцьк, мікрорайон ЛПЗ.
Опис проекту:
Флорбол, як безконтактний вид спорту, допомагає сформувати сильні сторони характеру та засади здорового образу життя молодого покоління. На даний час у м. Луцьку проводиться набір хлопців та дівчат до тренувального процесу по флорболу і ведеться активна праця у секціях, адже є 2 діючі клуби, які входять в Українську Федерацію Флорболу. Флорбол серед дітей та молоді нашого міста стає все більш популярним. Ця гра — це не просто ідея спорту, а саме можливість позитивно впливати на молодь. Через тренування є можливість виховувати завзятість до досягнення результату, цілеспрямованість і самодисципліну. Також, флорбол є командним видом спорту, який розвиває здатність приймати самостійні і швидкі рішення, критично мислити, адаптуватися до будь-яких обставин. Усі ці навики необхідні молоді у сучасному світі. Мета даного проекту полягає у тому, щоб через проведення вуличних заходів та тренувального процесу з флорболу, донести альтернативний спосіб проведення часу, показати новий спосіб активного і здорового дозвілля та розвитку.
Загальна вартість: 190183 грн.

 

Встановлення стаціонарних ветеринарних кліток на КП «Ласка»

Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: м. Луцьк, вул.. Мамсурова, 9, КП «Ласка»
Опис проекту:
Наявність необхідного обладнання для навчання та покращення кваліфікації майбутніх ветеринарних лікарів, науковців-біологів для вивчення існуючих хвороб у тварин, в тому числі у безпритульних, відіграє важливу роль. Встановлення стаціонарних ветеринарних кліток надасть можливість майбутнім та теперішнім фахівцям на практиці проводити спостереження за тваринами і своєчасно реагувати на зміни в динаміці стану тварин після важких операцій та хвороб, автотравм, а також реанімаційних пацієнтів. Оскільки створюється потрібна температура, мікроклімат, освітлення, то практиканти зможуть вести об`єктивні спостереження за ізольованими в індивідуальних боксах тваринами, яких лікують від вірусних чи бактеріальних захворювань, робити якісні описи реабілітаційного періоду, зможуть в реальному часі прослідковувати динаміку одужання в залежності від умов, що створюються, а конструкція боксів виключить погіршення стану тварин через перепади зовнішньої температури приміщень. Все це допоможе розробити на майбутнє оптимальний варіант лікування, що буде сприяти оптимізації в подальшій роботі лікарів; студенти зможуть досліджувати перебіг різних видів хвороб та навчатися призначати ефективне лікування; студенти медико-біологічних факультетів будуть мати можливість для написання дипломних та курсових робіт з ветеринарії і екології, фауни міських екосистем.
Загальна вартість: 240350 грн.
 

Міжнародний мистецький фестиваль для людей з інвалідністю "Барви творчості"

 
Адреса, за якою планується реалізація проекту, точне місце розташування: м.Луцьк, вул Шопена.18
Опис проекту:
У сучасному українському суспільстві проблема соціальної адаптації до життя в громаді, самореалізації людей з різними формами інвалідності залишається досить гострою. З одного боку, це пояснюється непідготовленістю суспільства прийняти цих людей у звичайне життя, що проявляється мінімальними можливостями їх власної творчої реалізації. Немає клубів, гуртків, фестивалів, де люди з обмеженими можливостями можуть розвивати свої творчі вміння та розкривати свої таланти, знайомитись із народним та сучасним мистецтвом всієї України та культурою інших країн. . Люди та особливо діти не можуть бути ізольованими від суспільства через особливості розвитку чи інвалідність. Як результат – вони втрачають почуття власної гідності та самодостатності.  Мета проекту - популяризація різних видів сучасного українського мистецтва шляхом залучення дітей та молоді з обмеженими можливостями до участі у фестивалі мистецтв. Протягом 3х днів проведення фестивалю буде проведений розважальний захід зустрічі та знайомства з гостями фестивалю, день виступів учасників фестивалю, та день екскурсій та знайомства з історичними пам'ятками міста Луцька. Фестиваль безперечно стане потужним чинником формування позитивного іміджу міста Луцька та сприятиме популяризації його туристичного потенціалу.
Загальна вартість: 221200 грн.
 
 
Надрукувати
мітки:
коментарів