Поділитись:

США пішли в наступ на Google: потребують розкрити алгоритми пошуку

Понеділок, 04 листопада 2019, 00:37

Американські сенатори хочуть зобов'язати Google та інші пошукові системи розкривати алгоритми, які формують видачу результатів користувачеві.

Законопроєкт з'явився у відповідь на часті скарги користувачів, що пошукові сервіси та соціальні мережі приймають рішення про те, який контент бачать користувачі. І навіть можуть виключати деякі посилання з результатів видачі, що є якоюсь формою цензури, – передає Інтерфакс-Україна з посиланням на газету The Wall Street Journal.

Пошукові системи використовують різні критерії для сортування результатів видачі, зокрема історію пошукових запитів, історію перегляду сторінок, а також географічне розташування користувача.

Великі інтернет-компанії зазвичай відкидають подібні звинувачення, стверджуючи, що використання даних про користувача дозволяє запропонувати йому більш релевантні результати.

Запропонований сенаторами законопроєкт передбачає також, що пошуковий сервіс повинен надати користувачу можливість одержувати несортовані результати пошуку за його запитом.

Законопроєкт був запропонований сенатором-республіканцем від Південної Дакоти Джоном Тьюном і підтриманий групою сенаторів від обох партій. Він, ймовірно, стане частиною більш широкого законопроєкту про конфіденційність приватних даних.

Передбачається, що запропонований законопроєкт не торкнеться компаній, де працюють менше 500 співробітників і виручкою менше $50 млн, а також компаній, що мають доступ до даних менше 1 млн користувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів