Поділитись:

Волинські працедавці сплатили майже чотири мільярди гривень єдиного внеску

Вівторок, 05 листопада 2019, 09:34

Волинські працедавці упродовж січня-жовтня 2019 року перерахували 3 мільярди 585 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Сума сплаченого волинськими працедавцями єдиного внеску на 19,7 відсотка перевищує минулорічні надходження за аналогічний період.

Про це повідомляє ГУ ДПС у Волинській області. 

«Завдяки соціально орієнтованому бізнесу з початку року в області сплачено на 589 мільйонів гривень більше єдиного внеску проти аналогічного періоду торік. За цими показниками – особиста відповідальна позиція працедавців та кожного найманого працівника. Лише легальна робота передбачає належні відрахування до бюджету, що спрямовуються державою на виплату пенсій та для вирішення інших соціальних питань. Свою чергою кожен офіційно працевлаштований найманий працівник може розраховувати на підтримку держави у разі втрати працездатності чи виходу на пенсію», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Як запевнив посадовець, у податковій службі налагодили систематичний діалог з представниками соціально відповідального бізнесу з тим, щоб забезпечити максимально якісне адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Водночас фахівці ДПС у складі спеціально створених робочих груп постійно спілкуються з тими представниками бізнесу, які не завжди дотримуються вимог закону у своїх відносинах з найманими працівниками.

«Ми намагаємося запобігти не лише мінімізації сплати так званих зарплатних податків, а й попередити факти «тіньової» зайнятості, що позбавляють громадян соціальних гарантій. Мета нашої співпраці з органами місцевої влади в питанні легалізації праці – належні надходження до бюджетів усіх рівнів, з яких держава і громади фінансують свої програми соціально-економічного розвитку», – підсумував Сергій Кондратюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів