Поділитись:

Підгузки з Європи: на Волині вилучили контрабанду на 7 млн гривень (фото)

Вівторок, 05 листопада 2019, 19:34

На Волині вилучено ввезені без сплати митних платежів товари на суму понад 7 млн грн.

У рамках системної протидії контрабанді та тіньовим схемам на кордоні й митниці за процесуального керівництва прокуратури Волинської області співробітниками Управління СБУ в області та працівниками податкової міліції учора, 04 листопада 2019 року, в межах розслідування кримінального провадження про ухилення від сплати податків проведено п’ять санкціонованих судом обшуків на території Ковеля, Володимира-Волинського та Нововолинська.

Вилучено товарно-матеріальні цінності (побутову хімію та інші господарські товари) вартістю понад 7 млн грн, ввезені із країн Євросоюзу поза митним контролем та без сплати митних платежів.

Встановлено, що група волинян протягом 2018-2019 років налагодила схему ввезення таких товарів на територію України шляхом подрібнення партій товарів на так звані "норми". Тривають слідчі дії задля встановлення винних осіб, організаторів вчинення цих кримінальних правопорушень, а також з'ясовується розмір митних платежів, не сплачених за товар.

Довідково: згідно із санкцією ч. 2 ст. 212 КК України, умисне ухилення від сплати податків, вчинене за попередньою змовою групою осіб, або якщо воно призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах, карається штрафом від п’яти тисяч до семи тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85 000 – 119 000 грн) з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів