Поділитись:

В Україні створили авіабудівну корпорацію

П'ятниця, 10 червня 2016, 15:57

Державна корпорація "Укроборонпром" консолідує авіабудівні підприємства України в одну структуру, створивши літакобудівний кластер – Українську авіабудівну корпорацію.

Про це повідомляє "Слово і Діло" з посиланням на прес-службу "Укроборонпрому".

"Українська авіабудівна корпорація є першим прикладом реформування оборонної промисловості країни", – повідомили в ДК.

До складу корпорації увійшли ДП "Антонов", ПАТ УкрНДІАТ, ДП "Новатор", ДП "Харківський машинобудівний завод "ФЕД", ДП "Харківське агрегатне конструкторське бюро" та ПАТ Завод "Маяк".

"Це перші підприємства літакобудівного кластера, в подальшому відбудеться його істотне розширення. Це відкрита система для підприємств будь-якої форми власності", – підкреслили в "Укроборонпромі".

Авіабудівний кластер дозволить здійснювати чітку координацію розвитку шляхом встановлення загального планування серійного виробництва та єдиного центру закупівель матеріалів і комплектуючих. Це також прискорить процес імпортозаміщення й дасть новий поштовх науково-технічному розвитку та економіці держави в цілому.

"Ми отримаємо позитивний економічний ефект за рахунок об'єднання виробничих потужностей підприємств-учасників корпорації та зменшення рівнів управління та дублюючих служб", – заявив генеральний директор концерну Роман Романов.

Нагадаємо, що "Укроборнпром" і НАТО обговорили залучення України до проекту концепції Північноатлантичного альянсу "розумна оборона" та партнерських груп Агентства НАТО з підтримки й постачання (NSPA).

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 травня 2023
17 травня 2023
06 квітня 2023
02 лютого 2023
11 січня 2023
11 грудня 2022
02 грудня 2022
29 листопада 2022
05 листопада 2022
26 серпня 2022