Поділитись:

Черги на кордонах з Польщею зменшаться: перевізникам дадуть дозволи

Середа, 06 листопада 2019, 17:46
Черги на кордонах з Польщею зменшаться: перевізникам дадуть дозволи

Україна та Польща домовилися про видачу українським перевізникам додаткових дозволів. Таким чином, черги на кордонах, що виникали здебільшого через ці дозволи, суттєво можуть зменшитися.

Як написав міністр інфраструктури Владислав Криклій у Facebook, таке стало можливим після його зустрічі з міністром інфраструктури Польщі Анджеєм Адамчиком. 

"Мали складну розмову, далі робота продовжилася у рамках українсько-польської змішаної Комісії з питань міжнародних вантажних автомобільних перевезень, де вже відстоювала інтереси перевізників заступниця міністра інфраструктури Наталя Форсюк", – повідомив міністр.

У результаті перемовин українські перевізники додатково отримають 5 тисяч польських дозволів та 10 тисяч дозволів з попереднього обміну на 2020 рік, але ними вже можна буде користуватися у 2019 році. Обмін дозволами будуть проводити винятково на дзеркальних умовах.

Також 7 листопада мають визначити процедуру оформлення цих додаткових польських дозволів. А наприкінці місяця має пройти ще одна зустріч Криклія з Адамчиком.

"Попередній обмін дозволів на 2020 рік поки погоджено на рівні 2019 року – 160 тисяч. Я наполягав і наполягатиму над встановленням квоти на рівні 200 тисяч. Будемо тиснути далі", – додав міністр інфраструктури України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів