Поділитись:

Вахтанг Кіпіані презентує у Луцьку "Справу Василя Стуса"

П'ятниця, 08 листопада 2019, 08:40

Журналіст та історик Вахтанг Кіпіані презентує у Луцьку книгу про скандальну справу щодо поета Василя Стуса. 

Зустріч відбудеться 11 листопада о 15:00 годині у Волинському обласному краєзнавчому музеї, – інформують організатори – представництво Українського інституту національної пам'яті на Волині. 

Василь Стус не зміг побувати на презентації жодної зі своїх книг. Бо в Україні його не друкували і збірки віршів ходили по руках у самвидаві, а видавали їх у лише за кордоном. Участь у русі незгідних з антиукраїнською політикою двічі приводила поета на лаву підсудних. Обидва рази за статтею "антирадянська агітація і пропаганда". Матеріали, які донедавна були були прихованими у архіві КГБ, тепер доступні. І видані окремою книгою.

"Кримінальна справа Василя Семеновича Стуса – це хроніка боротьби злочинної комуністичної системи з людиною, повної болі та гідності. Ми бачимо громадянина, правозахисника, творчу особистість, який чудово розуміє наслідки своєї "негнучкості" перед каральною машиною. І тим не менше він іде до кінця. Ця книжка зробить нас сильнішими. Бо опір злу – це щоденна потреба людини", – йдеться у повідомленні. 

На презентації Вахтанг Кіпіані розкаже про:

  • суд і роль адвоката Медведчука;
  • останні роки життя в таборі особливого режиму;
  • Нобелівську премія: чи мав поет шанс її здобути?
  • Смерть Василя Стуса: хворе серце, убивство чи самогубство?

Довідково: 

Вахтанг Кіпіані – український журналіст, публіцист, історик. Головний редактор Інтернет-видання «Історична правда», однойменного тележурналу на каналі «Еспресо», викладач магістерської програми з журналістики Українського католицького університету у Львові та кафедри PR у Національному університеті «Києво-Могилянська академія», засновник Музею-архіву преси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів