Поділитись:

Ми те, що ми їмо, або Прострочена їжа з луцьких супермаркетів

Понеділок, 25 листопада 2019, 07:40

Цукерки з черв’ячками у супермаркетах, свіже, щойно привезене м’ясо, від якого цілу ніч з туалету не виходиш, хліб з хробаками, поцвілий сир… Не кажу, що то є норма на полицях  супермаркетів, але таки вже трохи прижилося у Луцьку.

Інколи такі прострочені продукти на совісті постачальника, інколи – на совісті працівників торгового закладу, інколи – просто їхня неуважність. Якщо магазин  дійсно великий, то щось можна і недогледіти. Що гріха таїти: дехто грішить, наклеюючи на етикетку товару «свіжішу», яка, відповідно, продовжує життя простроченому товару. Але якщо в одному супермаркеті таке трапляється рідко, то в іншому – мало не закономірність. Тому, придбавши в одному із супермаркетів три недешевих коробки цукерок, термін придатності яких закінчився кілька днів тому, я навчилася перевіряти товар та брати на касі чек.

Сумую за тими часами, коли можна було вдосталь наїстися немитих яблук з дерева чи полуниці просто з городу. І ніколи нічим не хворіти. Теперішні яблука з супермаркету, навіть вимиті теплою водою, виявляються чомусь мало не як у казці про Білосніжку. Сосиски і ковбаси – то взагалі окрема тема.

Але не сосисками єдиними. Навіть коли товар нібито свіжий, дата виробництва та придатності у нормі, кажуть, їжа із супермаркету – зброя повільної дії. Але й без неї – ніяк. 

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024