Поділитись:

"Жовтий" рівень небезпеки: волинян попереджають про туман

Понеділок, 11 листопада 2019, 17:14

Волинь 12 листопада огорне туман, видимість – 200-500 метрів. Оголосили І рівень небезпечності – "жовтий". 

Отож, у Службі автомобільних доріг у Волинській області закликають всіх учасників дорожнього руху бути уважними та поміркованими на автошляхах. 

Як застерегтися від аварій під час туману?

  • Зменшіть швидкість. Вона повинна бути вдвічі меншою, ніж протяжність видимої дороги. Наприклад, при видимості 20 метрів, швидкість повинна бути не більше 10 км / год.
  • Їдьте спокійно. Намагайтеся обійтись без обгонів і випереджень.
  • Тримайте дистанцію. І чим більшою вона буде, тим краще.
  • Позначте себе. Увімкніть ближнє світло фар. Ідеальним буде наявність протитуманок. Але за умови, що вони правильно установлені та оптимально відрегульовані.

Довідково

Жовтий рівень: звичні нам опади у вигляді дощу, снігу, ожеледиці та досить сильних поривів вітру. Ризик для людини мінімальний. Під час жовтого рівня небезпечності синоптики радять проявляти максимальну обережність при перебуванні у зоні дії погодних явищ.

Помаранчевий рівень: той же, що жовтий, тільки все перераховане – в більш сильній і тривалій формі. Можуть викликати пошкодження різного роду комунікацій і падіння дерев. При помаранчевої позначці, бажано знаходитися в будинку, і нікуди не виходити, так як здоров’ю може загрожувати небезпека.

Червоний рівень: якщо оголошений червоний рівень небезпеки, то бажано не виходити на вулицю і перечекати його в будівлях. Червоний рівень – це ураган, сильні вітри, дощ, снігопади. Червона позначка, це дуже небезпечний рівень погодних умов, бажано при такій відмітці перебувати в бункері чи підвалі. Це означає що наближається сильний ураган, який може понести за собою руйнівні наслідки. При червоному кольорі нерідко проводять і евакуацію з населеного пункту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів