Поділитись:

В Нідерландах заборонять їздити швидше 100 км за годину

Четвер, 14 листопада 2019, 02:56
В Нідерландах заборонять їздити швидше 100 км за годину

Премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте прийняв рішення знизити гранично допустиму швидкість водіння авто до 100 км\год після відповідного вердикту суду. Такий крок здійснюється в рамках боротьби з підвищеним рівнем забруднення повітря, повідомляє theБабель з посиланням на The Guardian.

На початку цього року суд визнав, що політика уряду порушила правила ЄС щодо захисту природних запасів від аміаку і закису азоту, тому тепер необхідно нагнати виконання правил зниженням швидкості або обмеженням будівництва інфраструктурних обʼєктів, влада вибрали перший варіант.

«Я неймовірно засмучений, це жахливо, але в іншому випадку люди залишилися б без роботи на Різдво. Тоді я не міг більше дивитися на себе в дзеркало. Нікому це не подобається. Але насправді на карту поставлено щось більше», – заявив Рютте.

Новий швидкісний режим передбачає, що обмеження швидкості до 100 км\год буде введено з 2020 року по всій території Нідерландів в денний час, окрім періоду з 19:00 по 06:00. Зараз по країні діє обмеження швидкості до 130 км\год. Тепер в Нідерландах найнижчий швидкісний режим в ЄС, наряду з Кіпром.

За умови збільшення кількості електромобілів це правило може бути скасовано, однак гарантій поки що немає. Крім того, уряд планує частково фінансувати фермерів, щоб скоротити викиди шкідливих речовин від утримання свиней і великої рогатої худоби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава ООН оголосив "надзвичайну кліматичну ситуацію"

Надрукувати
мітки:
коментарів