Поділитись:

У Луцьку зносять стіни колишньої профспілкової бібліотеки (фото, відео)

Четвер, 14 листопада 2019, 12:00

Зносять стіни у приміщенні, де була обласна профспілкова бібліотека у Луцьку на проспекті Молоді, 4. 

Частину будівлі  продали за 4,5 мільйона гривень у травні цього року. Нині, згідно із паспортом об’єкта, відбувається реконструкція вбудовано-прибудованої бібліотеки на проспекті Молоді, 4 у Луцьку. Робітники, які розбирають стіни говорять, що тут має бути офіс, – йдеться у сюжеті Суспільного. 

Директор бібліотеки Михайло Мазалевський керує книгозбірнею дистанційно. Він працює і постійно перебуває у Києві, телефоном розповів, що не було грошей на утримання  бібліотеки, тому частину площі, яка була під орендою, це близько 770 метрів квадратних, продали. Каже: рішення про це ухвалила президія профспілок.

Про реконструкцію каже: "Площа, зазначена в  паспорті, нам не належать. Я не можу відповісти, що там відбувається, бо це не мій паспорт. Звертайтеся до власника приміщення. Я відповідаю за ту частину, яка належить Федерації профспілок". 

Власником проданих площ є товариство із обмеженою відповідальністю "Праймсервіс-Плюс". Про це розповів депутат Луцької міської ради Сергій Була. Каже, він представляє фірму. Із його слів, у частині приміщення бібліотека залишиться. 

Кілька кімнат, що лишили для бібліотеки, загальною площею близько 330 метрів квадратних, відремонтували. Нині працівники розставляють книги. Гроші від продажу бібліотечних площ "використовуються за призначенням", запевнив директор бібліотеки. 

До слова, бібліотеку побудували за гроші членів профспілки ще за Радянського Союзу. Приміщення було у власності Федерації профспілок України. Фірма ТзОВ "Праймсервіс Плюс" існує сім місяців. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів