Поділитись:

Державна служба якості освіти: що це і як діятиме на Волині

П'ятниця, 15 листопада 2019, 08:18

Напрямки роботи в контексті реформування системі освіти обговорив т.в.о. голови облдержадміністрації Олександр Киричук із головою Державної служби якості освіти України Русланом Гураком під час робочої зустрічі.

Про це повідомляє відділ інфорамційної політики ОДА. 

Державна служба якості освіти України утворена шляхом реорганізації рішенням Державної інспекції навчальних закладів. Таке реформування відбулося згідно з новим Законом "Про освіту" (прийнятий Верховною Радою 5 вересня 2017 року), який передбачає впровадження нових підходів до реалізації та контролю за якістю освіти в Україні. Зокрема, служба призначена допомагати закладам освіти підвищити її якість, сформувати довіру суспільства, гарантувати якість освіти.

Відповідно, в областях сформовані управління служби якості. Так, голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак відзначив, що Волинь – один з найпрогресуючих територіальних підрозділів та налічує найбільшу кількість працівників, зокрема за штатним розписом - 25 чоловік. Разом із цим, додав, що додаткових фахівців не вводили, усе сформували шляхом реорганізації.

Опісля ж окреслив бачення роботи регіональних служб на місцях, особливо у процесі змін, які впроваджують в рамках реформи системи освіти та ін.

"Служби своєю чергою аналізуватимуть що відбувається насправді: як змінюється процес, які тенденції у сфері освіти. А також інформуватиме не лише нас, а й безпосередньо обласну адміністрацію та раду. І отут власне нам і потрібна синергія між обласною радою, місцевими адміністраціями, ОТГ, селищними радами. Бо без них не зможемо ефективно працювати та реагувати на ті чи інші виклики. Тому й вирішили організувати такі зустрічі, аби знайти точки дотику і взаєморозуміння", – розпочав розмову Руслан Гурак.

Окрім того, посадовець поділився і планами, які хочуть реалізувати вже найближчим часом. Зокрема, повідомив, що з наступного року починається інституційний аудит. Так, в наступному році в області хочуть обрати 6 закладів освіти, які першими пройдуть інституційний аудит. Також розпочнуть навчати керівників відділів освіти з ОТГ, щоби вони теж розуміли усі процеси та використовували усі мехіназми покращення якості освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів