Поділитись:

У Німеччині "накрили" організацію, яка нелегально працевлаштовувала українців

П'ятниця, 15 листопада 2019, 13:14
У Німеччині

Федеральна поліція Німеччини викрила організоване злочинне угруповання, що займалося нелегальним працевлаштуванням українців.

За даними речника поліції в Ганновері, у середу, 13 листопада, правоохоронці провели спецоперацію з нейтралізації цієї злочинної мережі в шістьох федеральних землях, – інформує Deutsche Welle. 

За даними поліції, група злочинців залучала до Німеччини працівників зі Східної Європи, переважно з України, які приїздили до країни начебто з туристичною метою, але потім залишалися в ФРН для трудової діяльності, хоч за законом не мали на це права.

Зловмисники видавали їм фальшиві документи та посвідчення для проходження реєстрації в місцевих органах влади і в соціальних та страхових службах. Крім того, злочинне угруповання мало власне агентство, яке допомагало українцям нелегально працевлаштуватися, а також надавало підтримку з пошуком житла поблизу місця роботи.

За даними суспільно-правової телерадіокомпанії NDR, українців працевлаштовували в різних сферах, у тому числі й на виробництві. Даних про залучення українських громадян до проституції немає, додали в поліції.

До рейду залучили 510 співробітників федеральної поліції, йдеться в заяві речника. 

У межах спецоперації проводилися масштабні обшуки кількох десятків помешкань та виробничих приміщень у Північній Саксонії, Бремені, Шлезвіг-Гольштайні, Північному Рейні-Вестфалії, Бранденбурзі та Рейнланд-Пфальці. Також було видано кілька ордерів на арешт.

Як повідомляє NDR, серед затриманих – 52-річний чоловік, який вважається одним із керівників злочинного угруповання. Слідчі досі намагаються визначити справжню кількість учасників угруповання.

Під час спецоперації правоохоронці конфіскували численні докази: ноутбуки, мобільні телефони, документи, готівку та цілий арсенал зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів