Поділитись:

Як вибрати прилад для вимірювання тиску*

П'ятниця, 15 листопада 2019, 16:56
Як вибрати прилад для вимірювання тиску*

Контролювати стан здоров’я потрібно кожній людині. Прилад для вимірювання тиску забезпечує ефективний моніторинг артеріального тиску, що дає змогу вчасно виявити проблему зі здоров’ям і запобігти розвитку серцево-судинних захворювань.

Якими бувають прилади для вимірювання тиску?

Сучасні прилади для контролю тиску називаються тонометрами. Вони бувають:

  • механічними;
  • напівавтоматичними;
  • автоматичними.

В асортименті магазину тонометрів Ortocomfort.ua представлено всі види приладів. Основне завдання будь-якого тонометра – визначати рівень артеріального тиску. Напівавтоматичні та автоматичні моделі дуже зручні для домашнього використання. Вони прості в експлуатації і не вимагають багато часу для зняття показників. Механічні тонометри надійніші та точніші, але потребують певних навичок застосування і хорошого слуху, до того ж самостійно вимірювати ними тиск незручно. Як правило, ними користуються медичні працівники.

Як вибрати тонометр?

Підібрати тонометр легко. Перед придбанням приладу головне – звернути увагу на точність вимірюваних показників. Важливу роль також відіграє розмір дисплея. Літнім людям набагато зручніше буде користуватися пристроєм із великим екраном.

Для користувачів із низьким рівнем слуху виробники пропонують прилади зі звуковим супроводом. При покупці напівавтоматичних і автоматичних тонометрів слід звернути увагу на кількість осередків пам"яті, в які записуватимуться показники тиску кожного конкретного користувача, на наявність адаптера для підзарядки від мережі, автоматичну функцію включення / вимикання та інші параметри. Під час вибору будь-якого тонометра обов"язково слід дізнатися розмір манжетки, оскільки вони бувають різними: середніми, великими, універсальними, дитячими. Вибір розміру залежить від обхвату плеча користувача.

Як вибрати тонометрЯк вибрати тонометр

Кому будуть корисні тонометри?

Тонометр для регулярного вимірювання тиску в домашніх умовах рекомендується мати людям, схильним до серцево-судинних захворювань, які перенесли інфаркт, страждають на цукровий діабет та ін. Контроль тиску дасть змогу вчасно вжити профілактичних і лікувальних заходів. Високий тиск може пошкодити судини головного мозку та нирки, спричинивши розвиток тяжких захворювань.

Як користуватися тонометром?

Різні моделі приладів мають свої особливості експлуатації. У сучасні тонометри вбудована функція, яка допомагає правильно вимірювати тиск. Перед покупкою приладу слід уважно ознайомитися з інструкцією.

Як правильно вимірювати тиск за допомогою тонометра?

Перед процедурою необхідно сісти за стіл і вирівняти спину. Рука розташовується на столі. Одягати манжетку слід на оголений шкірний покрив. Усі трубочки приладу потрібно розправити, після чого його можна вмикати.

Де придбати тонометр?

Купити тонометр можна в аптеці або в медичних інтернет-магазинах. Щоб вибрати найбільш зручну, точну і практичну модель за прийнятну ціну, варто ретельно вивчити відгуки покупців. Вартість приладу залежить від типу тонометра та виробника.

Надрукувати
мітки:
коментарів