Поділитись:

В уряді проситимуть грошей на житло для волинян - жертв Чорнобиля

Понеділок, 13 червня 2016, 12:11
В уряді проситимуть грошей на житло для волинян - жертв Чорнобиля

Для волинян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, з держбюджету передбачили майже 158 мільйонів гривень.

Про це розповіла директор департаменту соціального захисту населення Волинської обласної державної адмінстрації Оксана Гобод 13 червня під час оперативної наради у голови ОДА.

Вона повідомила, що для забезпечення тих громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з держбюджету для Волинської області передбачено 157,5 мільйона гривень.

Для прикладу, 102,2 мільйона гривень із цих коштів спрямовано на харчування дітей. Станом на перше червня поточного року в районах міста на рахунках перебуває 34,3 мільйона гривень. Частина цих коштів запланована для оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок аварії в Чорнобилі, інша частина коштів передбачена на безплатне харчування дітей.

"Якщо виникнуть якісь форс-мажорні ситуації, то ми також отримуємо компенсацію на безплатне харчування",– зазначила Оксана Гобод.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик сказав, що варто ініціювати питання перед урядом про виділення коштів на купівлю житла для інвалідів, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи. Адже, за його словами, це питання дуже актуальне,

Надрукувати
мітки:
коментарів