Поділитись:

Сітки та раколовки: на Волині викрили порушників правил рибальства (фото)

П'ятниця, 15 листопада 2019, 22:18

У період з 8 по 14 листопада Волинський рибоохоронний патруль здійснив рибоохоронний рейд водоймами Волинської області.

Про це повідомляє пресслужба рибоохоронного патруля. 

Порушення природоохоронного законодавства зафіксували на території Любешівського, Камінь-Каширського, Маневицького та Рожищенського районів.

Під час рейду викрили порушника правил рибальства, що знаходився поблизу водойми з сіткою. Інцидент стався на р. Коростинка, поблизу с. Великий Курінь Любешівського району. На порушника склали протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також після обстеження на водоймі виявили та вилучили дві безгосподарські сітки.

13 листопада на оз. Ольблє, поблизу с. Осівці Камінь-Каширського району виявили безгосподарське майно. З водойми вилучили сім сіток, загальною довжиною 250 м, та дві “раколовки”. Аналогічне порушення зафіксували на р. Конопелька Рожищенського району, де вилучили чотири безгосподарські сітки. Склали відповідні акти.

Наступного дня зафіксували грубе порушення правил рибальства. На старому руслі р. Стир, поблизу с. Годомичі Маневицького району виявили порушника, що здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям сіткою. На особу оформили протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація

Нагадуємо, відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами.

Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За жовтень на Волині добровільно здали 23 заборонених знарядь лову риби

Надрукувати
мітки:
коментарів