Поділитись:

Столичну ялинку прикрасять знаменитою керамікою Опішні

Вівторок, 19 листопада 2019, 00:30

Новорічну ялинку на Контрактовій площі в Києві прикрасять керамікою, що за стилем відповідатиме роботам майстрів зі столиці гончарства на Полтавщині – Опішні.

Про це повідомляє інтернет-видання "Полтавщина", посилаючись на маркетолога етнокультурного проєкту Folk Ukraine Олену Абрамович

"Макети ми робили повністю за опішнянською керамікою. Я їздила в Опішню на Полтавщину, все фотографувала і за цими знімками наш дизайнер розробляв макети. Вони будуть в кольорі опішнянської кераміки – це пастельні кольори зеленого, коричневого, бежевого, жовтого. Все максимально схоже на кераміку майстрів Опішні. Розміри 50 см і 35 см. Це будуть тарілочки, глечики, свистунці, баранці. Їх виготовляє київська компанія «Глобал Декор» з армованого пінопласту. Тематика опішнянської кераміки буде тільки на Контрактовій площі в Києві. На ялинці буде 500-700 прикрас і 3 кілометри гірлянд. Поруч будуть стояти великі глечики, через які можна буде проходити, фотографуватися", – розповіла Олена Абрамович.

Як зазначається на сторінці "Опішня туристична" у Facebook, ця культурна спадщина є джерелом натхнення для багатьох українців. Ялинка буде прикрашена іграшками у традиційних формах опішнянської кераміки. Для гостей також готують затишне зимове містечко в етностилі, фотозони із яскравими арт-об’єктами у вигляді горщиків, глечиків, чаш, куманців і бочечок.

У столиці встановлять дві ялинки – на Софійській і Контрактовій площі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів