Поділитись:

Для Луцька закуплять 30 нових тролейбусів

Вівторок, 19 листопада 2019, 12:00
Для Луцька закуплять 30 нових тролейбусів

У Луцьку запроваджують автоматизовану систему обліку оплати проїзду. Відтак листівки, які з'являлися у транспортних засобах, є проявом негативної реакції на повідомлення організатора перевезень про запровадження е-квитків.

Таку відповідь дала Луцькрада на петицію Вадима Сливи із проханням вгамувати перевізників і припинити багаторічний шантаж. 

Що стосується залучення перевізників з інших міст, то визначення автомобільного перевізника на автобусному маршруті загального користування здійснюється винятково на конкурсних засадах. До обов'язкових умов конкурсу на перевезення пасажирів належать:

  • визначена органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування обґрунтована структура парку автобусів, що працюватимуть на маршруті загального користування, за пасажиромісткістю, класом, технічними та екологічними показниками;
  • державні соціальні нормативи у сфері транспортного обслуговування населення.

Також у Луцькраді пояснили, що в Луцьку затверджена мережа автобусних маршрутів передбачає наявність на автобусних маршрутах №17 та №17-а автобусів з пасажиромісткістю 80 та екологічні вимоги Євро-5, але, на жаль, ніхто з перевізників не залучає таких автобусів.

Проте, завдяки спільному проєкту Луцької міської ради з Європейським інвестиційним банком "Оновлення інфраструктури електротранспорту міста Луцька", передбачена закупівля 30 нових низькопідлогових тролейбусів. Тендер відбувається за процедурами Європейського інвестиційного банку. Наразі розпочато процес оцінки тендерних пропозицій конкурсантів на відповідність тендерній документації: технічним специфікаціям рухомого складу, вимогам до фінансового стану постачальника тощо. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Е-квиток у Луцьку

Надрукувати
мітки:
коментарів