Поділитись:

Старий ринок хочуть перенести на ЛПЗ: що пропонують підприємцям

Вівторок, 19 листопада 2019, 13:00
Старий ринок хочуть перенести на ЛПЗ: що пропонують підприємцям

Найбільш перспективним місцем для перенесення Старого ринку у Луцькраді бачать Новий ринок, який розташований поруч з мікрорайоном ЛПЗ, земельна ділянка якого становить близько 6 га.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міського голови Ігор Поліщук. 

Із його слів, на ринку облаштовано парковку площею 0,81 га, громадські вбиральні, зокрема для людей з інвалідністю. Наразі поруч з ринком курсують такі маршрутні таксі: №12, 26, 27а та тролейбуси 1 та 2. На Новому ринку є 406 торгових місць, крім того, кількість вільної площі дає можливість розмістити понад 2 000 об‘єктів торгівлі. Власники Нового ринку готові прийняти підприємців із власниками металоконструкцій. Також є можливість розміщення місць для торгівлі продукцією тваринництва, торгівлі з автомобілів. На ринку є власна трансформаторна підстанція потужністю 1200 кВт, три пожежні гідранти, пожежна водойма, територія ринку освітлюється, здійснюється охорона. Новий ринок може функціонувати в цілодобовому режимі, є можливість організувати торгівлю в нічний час.

Для максимально зручного та комфортного переселення підприємців зі Старого ринку на Новому ринку власники готові надати такі пільгові умови:

  • вартість оренди торгового місця 90 грн/м2 (облспоживспілка стягує від 115 грн/м2).
  • перші 3 місяці після переселення підприємці будуть звільнені від сплати за торгове місце;
  • наступні 3 місяці – 40 % вартості оренди торгового місця;
  • наступні 3 місяці – 70 % вартості оренди торгового місця;
  • наступні 3 місяці – 85 % вартості оренди торгового місця.

Як зазначив Поліщук, міська рада готова максимально сприяти транспортному сполученню та внести зміни в схему руху чинних маршрутів, запровадити нові та працювати над змінами в приміські маршрути. 

Окрім того, підприємець Любомир Пахолко, який є співвласником Нового ринку та одночасно орендарем частини земельної ділянки на Центральному ринку (0,33 га), готовий перенести торгові точки з Центрального на Новий ринок одночасно зі всіма іншими підприємцями. Також разом зі всіма підприємцями готове перенести й торгові місця зі Старого ринку на Новий ринок КП «Луцькі ринки».

«Перенесення ринку дасть можливість звільнити більшість території площі перед замком, а незабаром управлінням архітектури буде оголошено загальноукраїнський конкурс на кращу архітектурну концепцію, яка й буде там реалізовуватись», – написав Поліщук. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів