Поділитись:

Шкільні автобуси заблокував сніг: волинські рятувальники готуються до зими (фото)

Середа, 20 листопада 2019, 12:12

У Маневицькому районі відбулося командно-штабне навчання з практичним відпрацюванням дій органів управління та сил цивільного захисту району у випадку виникнення надзвичайної ситуації на автомобільній магістралі державного значення М-07 «Київ-Ковель-Ягодин».

За легендою навчань, внаслідок випадіння інтенсивних опадів у вигляді дощу, мокрого снігу та через ожеледицю припинено рух автомобільного транспорту біля населеного пункту Оконськ Маневицького району, утворилися затори довжиною понад 3 км, в снігових заметах заблоковано два шкільних автобуса та 2 великогабаритні автомобілі, – інформує ДСНС на Волині. 

Для ліквідації надзвичайної події відбулось засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом в.о. голови райдержадміністрації Андрія Бурака, де прийнято управлінські рішення для негайної організації та проведення першочергових заходів щодо надання допомоги людям, які опинились в складних обставинах у заблокованому транспорті на автомагістралі.

Для ліквідації події на місце події прибули підрозділи пожежно-рятувальної служби, потужна інженерна техніка комунальних підприємств та дорожньої служби для відбуксирування великогабаритних транспортних засобів до місць відстою, розчищення дороги від заметів та розблокування заторів.

Громадянам, які потребували допомоги, лікарі служби медицини катастроф надали медичну допомогу. Рятувальники розгорнули роботу пересувного пункту обігріву. Поліція забезпечила обмеження руху транспорту по автомагістралі та направлення вантажних автомобілів до місць відстою.

У ході навчань ефективно відпрацьовано навички взаємодії всіх служб цивільного захисту району для оперативної ліквідації подібних надзвичайних ситуацій у зимовий період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів